Aleksandar Stanković – knjiga o Aci i faci

Knjiga HTV-ovca Aleksandra Stankovića ‘Sto faca i Aca’ bit će predstavljena u utorak 17. rujna u 19 sati zagrebačkome Novinarskom domu, uz neke od aktera njegove popularne emisije ‘Nedjeljom u 2’.

Sto faca i AcaUz autora, knjigu će promovirati VBZ-ov urednik Drago Glamuzina te Mani Gotovac, Miroslav Ćiro Blažević i Emir Hadžihafizbegović.

Nakon više od 13 godina i gotovo 550 emisija iza sebe, Aleksandar Stanković, voditelj emisije ‘Nedjeljom u 2′, najprovokativnijeg i najdugovječnijeg političkog talk showa u Hrvatskoj, odlučio se objaviti knjigu reminiscencija na ‘stvari i događaje koji su se zbivali prije emisije ili poslije nje’. S tom svrhom odabrao je stotinjak gostiju te je susrete s njima uobličio u formu kratkih, anegdotalnih priča. Ne treba posebno isticati da je Stanković svoju verbalnu britkost i misaonu dovitljivost uspio zadržati i u pisanoj formi.

Ponekad razmišljam tko je koga našao, Stanković  emisiju ili emisija njega.
Zoran Predin – slovenski kantautor i pjevač

Nedjeljom u dva je najznačajnija emisija na Hrvatskoj televiziji.
Denis Kuljiš – novinar

Stankovićeva novinarska hrabrost i njegova jasnoća, otvorenost i ljudskost u novinarskom nastupu učinile su mnogo više za društva Srbije, Hrvatske i Bosne, za čitav ovaj nesrećni prostor od bilo koje politike.
Čedomir Jovanović – predsjednik Liberalno-demokratske partije

Tagged: , , , , , , , ,