Almira Osmanović u žiriju DanceStara

Prestižni svjetski plesni događaj DanceStar u Poreču najavljuje gala večer za pamćenje. Ovo natjecanje predstavlja samo 20 najboljih svjetskih koreografija, a veliki spektakl koji je lani u sportsku dvoranu Žatika privukao brojne gledatelje iz cijele regije, ponovo će pokazati nove mlade talente i plesače koji će narednih godina mijenjati plesnu scenu diljem svijeta.Almira OsmanovićNaša plesna diva Almira Osmanović članica je stručnog žirija, a odluka o najboljoj plesnoj izvedbi donijet će se u petak, 22. svibnja. Na vrhunski opremljenoj i suvremenoj pozornici nastupit će samo 20 najboljih koji će pokazati svoje plesno umijeće u umjetničkim i urbanim plesovima. Oko 5000 mladih plesača i ove godine stiže u Poreč kako bi odmjerili snage s najboljima, a otići kući s prestižnom titulom DanceStar of the Year, posebna je čast za svakog plesača.

Prošle godine ovu titulu odnijela je plesna grupa Intuthuko iz Južnoafričke Republike, koja je svoj zanimljivi plesni broj otplesala bez glazbene podloge. Na pozornici sportske dvorane Žatika našli su se i odabrani plesači iz Brazila, Austrije, Njemačke, Bugarske, Češke, Slovenije i čak tri koreografije iz Hrvatske. Da je ove godine konkurenicja iznimno jaka, potvrdila je i Almira Osmanović.

‘Čast mi je i zadovoljstvo biti dijelom sudačkog tima DanceStara koji se od svog početka do danas razvio u vrlo respektabilno plesno natjecanje. Tijekom kvalifikacijskih natjecanja u Rumunjskoj, Austriji i Hrvatskoj, imala sam priliku vidjeti i upoznati brojne plesače koji su pokazali veliku razinu profesionalnosti i to je za svaku pohvalu. U Poreču očekujemo samo najbolje, bit će zaista velika konkurencija i neće nam biti lako odlučiti o pobjednicima. Presudit će detalji, perfekcija i viruoznost. Drago mi je da će u sudačkom timu biti i legendarni Milko Šparemblek i mladi direktor hrvatskog baleta Leo Jakovina. Ovakva manifestacija sjajna je za razvoj plesne umjetnosti ali i turistička promocija naše zemlje u cijelom svijetu, stoga sve pohvale organizatorima na ovoj izvrsnoj ideji i predanosti kojom promiču plesnu kulturu’, izjavila je Almira Osmanović ususret sedmom izdanju DanceStara.

Festival DanceStar 2015. i ove nas godine očekuje u porečkoj Plavoj laguni od 20. do 24. svibnja. Uz sudjelovanje natjecatelje iz cijelog svijeta, bit će održani seminari, radionice te razni zabavni sadržaji i glazbeni program, obogaćen dodatnim aktivnostima i iznenađenjima.

Novo poglavlje u hrvatskoj ali i svjetskoj plesnoj kulturi – Urban Chapter, očekuje nas 23. svibnja u sklopu DanceStar festivala u diskoteci Byblos. Svi zaljubljenici u hip hop kulturu i breakdance imat će tako priliku osjetiti sve ono što ovu scenu čini toliko dugovječnom i privlačnom. Odlična plesna glazba, brojni jam susreti i okršaji sjajnih urbanih plesača i plesnih skupina, najbolji regionalni grafiti artisti i plesni fotografi samo su dio ove urbane plesne pustolovine.

H. H.


Pročitajte još:

Tagged: , , , , , , , , , , , ,