Američka komedija She Came to Me na otvorenju Berlinalea

Nadolazeći Berlinale 2023. otvorit će američka komedija ‘She Came to Me’ (Došla je k meni) redateljice Rebecce Miller s Peterom Dinklageom i Anne Hathaway u glavnim ulogama, objavilo je u vodstvo festivala.Prema sadašnjem planu, filmska ekipa će stići u Berlin na projekciju.

U komediji se isprepliću priče nekoliko likova u New Yorku. Film se vrti oko skladatelja (Dinklage) koji zbog kreativne blokade ne može dovršiti glazbu za veliku povratničku operu. Po savjetu supruge (Hathaway), koja mu je nekada bila terapeutkinja, kreće u potragu za inspiracijom. Našao je mnogo više nego što je očekivao…

Osim oskarovki Hathaway i Dinklagea, zvjezdanu postavu čine oskarovka Marissa Tomei, Joanna Kulig (Joanna) i Brian d’Arcy James. ‘Zadovoljstvo nam je otvoriti festival neodoljivom komedijom temeljenom na svakodnevnim sukobima zapadnog društva’, objavili su organizatori Berlinalea.

Uz Cannes i Veneciju, Berlinale je jedan od vodećih filmskih festivala. Održava se od 16. do 26. veljače, ponovno bez pandemijskih ograničenja.

Film otvaranja nije u konkurenciji za nagrade, a popis filmova koji će biti u konkurenciji organizatori će objaviti 23. siječnja.

dpa / Foto. Jens Kalaene


Tagged: , , , , , , ,