Amira Medunjanin oduševila prepuni ZKM

Amira Medunjanin oduševila je u četvrtak koncertom u prepunom Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), na kojem su se u dva i pol sata ispreplitale suze i smijeh.
Amira Medunjanin-ZKMSvako malo publika je Amiru i sve redom vrhunske glazbenika nagrađivala dugim pljeskom, a bis je bio samo dodatni začin nakon čarobne priče, koja je jednostavno proletjela. U njoj su nas glazbenici izvanrednom lakoćom, u čemu se valjda očituje izvrsnost, proveli kroz pjesme ‘Eleno kerko’, ‘Ima dana’, ‘Što te nema’, ‘Iz banju ide šejtan devojče’, ‘Sejdefu majka buđaše’, ‘Čula jesam da se dragi ženi’… i druge skladbe s novog studijskog albuma ‘Silk & Stone’ kao i onog prethodnog ‘Amulette’.

Duhovite najave između pjesama, a onda iskrena, duboka izvedba koja pogađa točno gdje treba pa se nakon smijeha prije svega jedne minute odjednom nađeš kako tražiš maramice… to su te suze i smijeh s početka teksta.

Pijanist Bojan Zulfikarpašić kojem idu sve čestitke za sjajne aranžmane, kontrabasist Nenad Vasilić, gitarist Boško Jović, Yurdal Tokcan (ud) i Hakan Güngör (kanun) s Amirom Medunjanin te gostima, gitaristom Antom Gelom i kontrabasistom Stjepanom Horvatom, priuštili su publici na drugom koncertu 10. Vip Zagreb Jazz Festivala večer za koju je potrebno više od jednog superlativa.

Zbog velikog interesa publike, večeras 16. svibnja održat će se dodatni koncert u Vip clubu s početkom u 21 sat.

Aquarius

Pročitajte još: Amira Medunjanin rasprodala ZKM

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,