Amira Medunjanin predstavila album Ascending

Bosanska pjevačica svjetskog glasa Amira Medunjanin u zagrebačkoj je Novoj ploči predstavila novi studijski uradak ‘Ascending’ objavljen povodom 15 godina njezine umjetničke karijere. Brojni obožavatelji, prijatelji i suradnici, novinari kao i prolaznici oduševljeno su popratili njezin kratki glazbeni nastup uz pratnju virtuoznog gitarista Ante Gele.Predstavljanje albuma započelo je uvodnim govorom kreativne direktorice Croatia Recordsa, Nikoline Mazalin, koja je pozdravila prisutne istaknuvši da je Amira najveća pjevačica sevdaha u regiji i uvažena umjetnica u svijetu. Album ‘Ascending’ objavljen je 27. srpnja u nakladi Croatia Recordsa, neposredno prije velikoga Amirina koncerta u pulskoj Areni, koji bi uskoro trebao biti objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je Ante Gelo, a deset pjesama snimljeno je u glazbenom studiju Ora u norveškom Trondheimu u suradnji s vrsnim orkestrom TrondheimSolistene dok je pjesma ‘Nestaćeš iz mog života’ snimljena u Abbey Road studiju u Londonu s Bojanom Zulfikarpašićem.

Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, istaknuo je da ga raduje suradnja s glazbenicom svjetskog ugleda, a upravo ovaj album predstavlja retrospektivu njezina cjelokupnog opusa. U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca brojnih koji su zbog posebnosti njezina izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu.

Amira je zahvalila svima na dolasku, naglasivši da se na albumu nalaze pjesme koje izvodi na koncertima, ali i one koje nikad nisu zabilježene na nekom glazbenom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dvije pjesme s albuma – ‘Sve ptičice zapevale’ i ‘Snijeg pade na behar na voće’ te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću izvedbama pjesama ‘Večernja ljubav’ i ‘Piva klapa ispo’ volta’.

Na promociji su je došli podržati brojni suradnici i prijatelji među kojima Vladimir Kočiš Zec, Mia Dimšić, Luce, Leonardo Čeči Baksa… Brojni obožavatelji stvorili su veliki red za potpisivanje i fotografiranje s ovom iznimnom glazbenicom.

Amirinu strast prema tradicionalnoj glazbi, pjesmi i stihu prepoznali su i svjetski glazbeni kritičari, a album ‘Ascending’ već se tjednima nalazi u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj.
Kupnjom ovog albuma na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i INA-e, s istaknutim stickerom, 15 kuna donira se za rad udruge ‘Sve za nju’.

C. R. / Foto: Nikola Knežević


Tagged: , , , , , , , ,