Ana Rucner otvorila 30. Medulinsko ljeto

Violončelistica Ana Rucner prvi je ljetni zalazak sunca proslavila u Medulinu i time nastavila svoju tradiciju koncerata kojima slavi prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

Arheološki park Vižula u samom srcu Medulina bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Povod tome bio je fantastičan koncert violončelistice Ane Rucner koja je otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto i nastavila tradiciju koncerata kojima pozdravlja prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. ‘Sunset Edition’ po prvi je put održan u Istri, a umjesto izlaska, Ana je koncert započela točno u 20 sati i 54 minute i tako ispratila zalazak prvog ljetnog sunca koje je bilo veličanstveno.

Na pozornici joj se pridružio bubnjar Marko Duvnjak, ali i poseban gost, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. Upravo ovaj zanimljiv spoj čiste, netaknute prirode i moderne koncertne izvedbe donio je jednu svježu i novu energiju te zagarantirao najljepši početak ljeta. Ana Rucner i Marko Duvnjak oduševili su slušatelje obradama svjetskih klasika, filmskih hitova, romantičnih melodija te plesnih ritmova i tradicionalnih hrvatskih pjesama. Poseban doživljaj bila je izvedba svojevrsne istarske himne ‘Krasna zemljo, Istro mila’ koju je i sama publika pjevala u glas s Anom, Markom i Brunom. Vizualan dojam upotpunio je unikatni outfit, za koji se pobrinuo domaći dizajner Igor Dobranić. Za dobru atmosferu prije i poslije spektakularnog koncerta bio je zadužen DJ Stefano WazabY koji je dodatno zabavio i rasplesao prisutne. Podršku koncertu dao je i veslački osmerac, kao i brojne brodice koji su koncert pratili izravno s mora i uživali u čarobnim melodijama.

‘Sretna sam što sam uspjela održati tradiciju koncerta ‘Pozdrav Ljetu’. Iako ove godine nisam dočekala prvo ljetno sunce glazbom, nego ga ispratila koncertom ‘Sunset Edition’ svakako je bilo veličanstveno i unikatno. Obožavam svirati na lokacijama koje nisu svakidašnje pozornice, stvarati nove projekte i otkrivati ovakva divna mjesta za muziciranje u Lijepoj Našoj. Hvala Općini Medulin, TZ općine Medulin, divnoj publici, kolegama glazbenicima i cijeloj mojoj ekipi koja je pomogla da se ovaj divan projekt realizira. Tko zna, možda postane i tradicija’, kazala je Ana Rucner.

‘Uživao sam Anom i Brunom. Atmosfera i publika su bili sjajni, a lokacija inspirativna za muziciranje. Sretan vam svima prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. Ponovilo se!’, izjavio je Marko Duvnjak.

K.Š. / Foto: Danijel Bartolić


Ana Rucner: Pozdrav ljetu u Medulinu


Tagged: , , , , , , , , ,