Anamarija Asanović podržava Dan Dojki & Bra Day

Hrvatska liga protiv raka i Grad Zagreb predstavljaju zanimljivu humanitarnu modnu priču u suradnji s Anamarijom Asanović.Ususret međunarodnom Danu Dojki & Bra Dayu koji se 30. rujna od 10 do 14 sati održava na zagrebačkom Cvjetnom trgu, talentirana splitska dizajnerica osmislila je limitiranu kolekciju torbi i majica kao jedinstveni simbol važnosti prevencije raka dojke i borbe protiv ove opake bolesti.

‘Iznimno mi je drago što imam prilike biti dijelom ovakvog hvalevrijednog projekta. Sve hrabre žene koje se bore s rakom dojke moja su inspiracija za ovu modnu priču te se nadam da ćemo im zajedno barem malo olakšati težak period u njihovim životima’, izjavila je Anamarija Asanović.

Zanimljive kreacije na torbama i majicama zasigurno će razveseliti mnoge ljubitelje Anamarijinog dizajna, a kupnjom limitiranih modnih komada po simboličnoj cijeni pomažete ženama iz Hrvatske lige protiv raka koje se hrabro bore s rakom dojke.

Breast Reconstruction Awareness Day prije svega posvećen je edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako izliječiti oboljele dojke te osvijestiti žene o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ako je dojka uklonjena zbog raka. Vraćanje psihofizičke cjelovitosti koje uključuje psihološku pomoć nakon proživljenih traumatičnih događaja te rekonstrukciju dojke važna su zadaća liječnika koji će ove subote na Cvjetnom trgu davati savjete i informacije o suvremenim metodama rekonstrukcije te kako se nositi s dijagnozom ove opake bolesti.

Međunarodni Dan dojki & Bra Day održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i Skupštine Grada Zagreba.

A. N.


Dan dojki & Bra Day

Tagged: , , , , , , , ,