Europa Donna: 17. dan ružičaste vrpce

Sedamnaestu godinu zaredom, udruga Europa Donna Hrvatska organizirala je prigodan program obilježavanja Dana ružičaste vrpce na Cvjetnom trgu u Zagrebu te u brojnim hrvatskim gradovima.dan_ruzicaste_vrpce_2016Između ostalog, na Cvjetnom se, u sklopu humanitarne kampanje Darujmo ružičasti život, prikupljao novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, a bio je prisutan i udrugin partner, tvrtka Salvus, koja se tijekom listopada priključila akciji.

U suotu u 10 sati, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, od Hrvatskog narodnog kazališta krenula je povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Povorka hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 17. dan ružičaste vrpce.

Osim u Zagrebu, Dan ružičaste vrpce obilježen je u brojnim hrvatskim gradovima, gdje su podružnice udruge Europa Donna Hrvatska na trgovima imale promotivne pultove, upozoravale građane na važnost prevencije i samopregleda te ih pozivale da se uključe u humanitarnu kampanju Darujmo ružičasti život.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., podsjetila je na poražavajuće statistike i poslala poruku svim ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki.

‘Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2015. godini od raka dojke preminulo je 1038 žena i 16 muškaraca, a cilj ove humanitarne kampanje je, među ostalim, upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% pacijenata može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Upravo zato Europa Donna Hrvatska organizira Dan ružičaste vrpce, obilježava ružičasti mjesec i uporni smo u prikupljanju novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje našom kampanjom Darujmo ružičasti život’, rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak te istaknula kako je zahvalna tvrtki Salvus, koja im pomaže u prikupljanju 4,5 milijuna kuna potrebnih za kupnju spomenutog aparata.

Naime, tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje se Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair označen ružičastom vrpcom, a 10 kuna od svake prodane bočice Solgar će donirati udruzi Europa Donna Hrvatska za kupnju spomenutog aparata.

Dr. Svjetlana Benčić Colarić, brand manager Solgara iz tvrtke Salvus, koja je zastupnik za Solgar vitamine i dodatke prehrani, komentirala je akciju sljedećim riječima: ‘Već treću godinu zaredom, Solgar je partner Europi Donni u kampanji Darujmo ružičasti život. Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Solgar je upravo zato, kao proizvod koji želi povezati s akcijom, odabrao Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Voljela bih još istaknuti kako su ružičaste vrpce na bočicama našeg proizvoda sašile vrijedne radnice udruge Kamensko. Pozivamo građane da prepoznaju akciju i pomognu.’

Ispred zagrebačkog HNK okupljenima su se obratili predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak; izaslanica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević; pomoćnica ministra zdravlja prim. Vera Katalinić Janković; predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić; izaslanik predsjednika Sabora Josip Bilaver i izaslanik predsjednice dr. sc. Tomislav Mađar.

Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne osobe iz javnog života: zaštitno lice kampanje udruge Europa Donna Josipa Pavičić, Ana Begić, dr. Ivana Nola, Ankica Dobrić, Mia Begović, Sanja Doležal, Katarina Baban, Mila Elegović, Sonja Šarunić, Kristina Krepela, Amar Bukvić, Matko Knešaurek, Dubravko Šimenc, Edvin Liverić, Marijo Možnik i drugi…

Kupnjom Skin, Nails and Hair proizvoda i pozivom na broj 060 91 91 91 i vi možete poduprijeti akciju prikupljanja sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

D. M.


hrvatski-olimpijci-europa-donna-i-solgar
Hrvatski olimpijci trčali za oboljele od raka
Tagged: , , , , , , ,