Humanitarna večera: Ružičasti slijed tartufa u Il Caminu

Večera s humanitarnim ciljem i maštovitim nazivom ‘Ružičasti slijed tartufa’ održana je u restoranu Il Camino u Zagrebu, koji vodi Josipa Pavičić Berardini.Tamara Garbajs, Josipa Pavičić Berardini i Bojana Gregorić VejzovićOrganizirala ju je u suradnji s udrugom Europa donna, a povod je bio prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje žena oboljelih od raka dojke. Taj aparat košta nekoliko milijuna kuna, a puno bi pomogao oboljelim ženama prilikom operacije, no hrvatsko javno zdravstvo zasad to nema u svojim prioritetima.

Ružičasti slijed tartufa-sir i salama‘Neki dan sam izgubila još jednu prijateljicu… To je moj razlog’, rekla je tužno Josipa, kojoj je prije dvije godine dijagnosticiran rak dojke, na njezinu sreću u ranoj fazi, tako da se na vrijeme podvrgnula operaciji i liječničkom tretmanu te dobila bitku za život. Otad se posvetila mobiliziranju javnosti i sudjeluje u akcijama koje pomažu ženama da se uspješno suoče s tom teškom bolešću i krenu putem izlječenja.

Na meniju njezina restorana postoje posebna ‘ružičasta’ jela, od čije se prodaje sufinanciraju akcije za borbu protiv raka dojke. Ovu je večeru zato prigodno nazvala ‘Ružičasti slijed tartufa’, jer su sva jela bila tematski vezana uz mnogima omiljene – istarske tartufe. Uz Josipinu asistenciju, osmislio ih je i realizirao Il Caminov chef Igor Kozmić.

IlCamino-rižot s tartufimaZa svega 150 kuna po osobi, u ‘Ružičastom slijedu’ našli su se tagliere / sir i salame s tartufima, file kovača na pjenici od bosiljka s ponzu spice umakom, rižoto s teletinom i tartufima te za desert tartufi u čoko crno-bijelom svijetu. Za vrhunske delicije pobrinula se Natura tartufa, a jela su pratila vina Prelac iz istarskog Momjana: pjenušac Blanc noir brut, Malvazija 2015 i Teran 2015 te Muškat momjanski poluslatki 2015.

Restoran je, naravno, bio pun, a podršku Josipi i ženama iz udruge Europa donna dale su i Bojana Gregorić Vejzović, Doris Pinčić Rogoznica, Tamara Garbajs, Suzy Josipović Redžepagić, Marija Cvitanović…

Mustafa Topčagić / Foto: Sarah Dombre


Senna Ušić-Il Camino-ručak
Il Camino: Ručak sa začinima odbojkašice Senne Ušić

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,