Andrea Andrassy: Dnevnik gradske cure

TV i blogerska zvijezda Andrea Andrassy promovirat će svoju prvu knjigu ‘Dnevnik gradske cure’ u srijedu, 8. travnja (19.30 sati) u Caféu Velvet u Zagrebu. Sudjelovat će Dina Plevnik, Hrvoje Šalković, Nenad Rizvanović i Andrea Andrassy.
Andrea AndrassyIntrige. Spletke. Političke zavjere. Seksi savjeti o hortikulturi.

…Ovo je popis stvari koje nećete pronaći u knjizi ‘Dnevnik gradske cure’. Andrea Andrassy nas kroz seriju odabranih kolumni vodi u svijet muško-ženskih odnosa, prekida, torte od sira i, možda najvažnije od svega, otkriva kako postati petorazredni glumac u trećerazrednoj seriji. Za dodatnu vrijednost, tu su i vodič kroz najpopularnije dijete sezone, iscrpan plan za spas BDP-a te odgovor na vječno pitanje: ‘Je li Batman gay?’ Plus, unutra je golišava slika.

Knjiga ‘Dnevnik gradske cure’ je kolekcija istoimenih kolumni koje autorica Andrea Andrassy piše na portalu Index.hr od 2012. godine. Riječ je o chick-lit kolumnama koje na prvu podsjećaju na ‘Seks i grad’, ali autorica koristi puno oštriji jezik i bavi se temama koje izlaze iz okvira standardnih lifestyle tema. Kolumnu na tjednoj bazi čita preko 20.000 ljudi, a zanimljivo je da ‘Dnevnik gradske cure’, iako djeluje kao štivo za žene, ima i veliku mušku čitateljsku publiku. Andrea u kolumnama obrađuje brojne teme o kojima većina nas u slobodno vrijeme priča na kavi – veze, ljubav, prekidi, seks i malo ruganja političkoj situaciji – sve su ovo stvari koje se nalaze u knjizi. Autorica na sarkastičan način priča o stvarima koje je vesele, inspiriraju ili smetaju, a u svakom tekstu se obraća ljudima koji se možda neće uvijek poistovjetiti s temom, ali će se sigurno dobro zabaviti i nasmijati. Specifičan način izražavanja postao je vrlo popularan među autoričinom publikom, pa nije čudno da čitatelji često koriste njene posebne izraze iz kolumni.

Andrea Andrassy rođena je u Zagrebu 1985. godine. Iako je magistirala ekonomiju na smjeru financije, odlučila se za voditeljsku karijeru te trenutno radi na radiju. Osim dnevnog radijskog angažmana, od 2010. godine bavi se i stand-up komedijom. Do sada je nastupala u Hrvatskoj i cijeloj regiji, a prošle je godine boravila i u Londonu te snimila specijalni program na engleskom jeziku za Comedy Central. Po horoskopu je Rak, podznak Rak, što znači da plače i na ‘Titanic’, i na reklamu za smrznuti grašak na televiziji. Od hobija se trenutno bavi gledanjem serija i spavanjem, a od sportova trenira cheesecake. Ne voli mačke. Boji ih se. Čak i tvoje, iako je tvoja mačka drugačija.

N. L.


Pročitajte još: Gemišt se vraća na velika vrata


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,