Angry Birds Film sinkroniziraju zvijezde

Za dva tjedna u kinima diljem Hrvatske (ali i svijeta) započet će se prikazivati dugoočekivani animirani superhit godine ‘Angry Birds Film’. Riječ je o uratku koji je okupio do sada uvjerljivo najjaču glumačku ekipu kada je u pitanju domaća sinkronizacija animiranih filmova.

Uistinu impresivnu postavu predvode Rene Bitorajac, Tarik Filipović, Goran Navojec, Luka Bulić, Renata Sabljak, Boris Miholjević, Rambo Amadeus i Robert Ugrina, a pridružili su im se i Mirela Brekalo Popović, Mia Krajcar, Ana Vučak, Matija Kačan, Pavle Vrkljan, Tena Tadić, Matija Čigir, Luka Bulović te Armin Filipović. Pod sigurnom redateljskom palicom Ivana Lea Leme direktno iz studija Livada produkcija stiže jedna od najatraktivnijih sinkronizacija u posljednjih 15 godina.

‘Angry Birds Film’ snimljen je prema mega-popularnoj franšizi video igara nastaloj u prosincu 2009. godine, a koja je od tada doživjela pravu eksploziju i proširila se s mobilnih uređaja na igraće konzole i osobna raučnala. Do kraja prošle godine zabilježeno je preko tri milijarde preuzimanja igrice na svim platformama što ju čini apsolutnim rekorderom u broju downloada neke besplatne igre u povijesti. Sama igra nazvana je najvećim uspjehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije.

U filmu ‘Angry Birds’ konačno ćemo otkriti zbog čega su ptice toliko bijesne. Radnja filma vodi nas na otok nastanjen isključivo sretnim pticama – ili barem većinom njih. U ovom raju, Crveni (ptica s problematičnim temperamentom), ludi Žuti i nestabilni Bomba oduvijek su bili autsajderi. Ali kada otok posjete misteriozni zeleni prasci, upravo će na ovu trojicu pasti zadatak otkriti zbog čega su novopridošlice posjetile baš njihovo područje.

‘Angry Birds Film’ režirali su Clay Kaytis i Fergal Reilly kojima je ovo redateljski prvijenac, a scenarij je napisao Jon Vitt, dobitnik prestižne nagrade Emmy.

S. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,