Ante Cash: Hommage dalmatinskim feštama

Duhoviti imotski reper Ante Cash, nakon lanjskog hita ‘Vakula’, kojeg je odrepao u suradnji sa Sašom Antićem iz TBF-a, na ovogodišnjem CMC festivalu predstavio je uspješnu suradnju s Lanom Jurčević u pjesmi ‘Vrti mi se’ koja hara top listama, ali i svoj novi singl ‘Fešta’.

‘Htjeli smo napraviti hommage dalmatinskim feštama i instituciji dana grada. Kada kreneš dogovarati ljetne svirke skužiš da od petog do desetog mjeseca svako mjesto u Dalmaciji ima dan grada ili neku svoju feštu. Samo da se slavi’, objasnio je Cash.

‘Ono što povezuje Feštu i Vakulu je video broj koji je u oba slučaja animiran. Ovaj put je crtić radio Marko Anić Ivičić, a u spotu se pojavljuju brojni poznati akteri dalmatinskih fešti. I poneki koji su tu zalutali samo u ovom slučaju’, zaključio je Ante.

Prošla godina bila je iznimno uspješna za Antu Casha. Objavio je novi dvostruki studijski album ‘Zloćko, a ne zločinac’, a pjesme ‘Vakula’ i ‘Milena’ tjednima su bile u vrhu top lista na većini domaćih radija, a singl ‘Vakula’ se čak 40. tjedan nalazi na nacionalnoj top listi HR Top 40.

Na prvom CD-u se nalazi deset pjesama i veliki broj gostiju kao što su Saša Antić, Postolar Tripper, Shamso69, Zebrax, Nezavisni intelektualci te klapa Šibenik iz Zadra te kao bonus i devet video spotova koji prate pjesme s albuma. Na drugom, bonus CD-u koji potpisuju Ante Cash i Zebrax nalazi se 12 pjesama, među kojima se ističu ‘Tamo da putujem’ u suradnji s Arsenom Dedićem, ‘Mostarska’, ‘Sretna nova 1984.’ i druge.

C. R.


Ante Cash
Ante Cash: Zloćko, a ne zločinac
Tagged: , , , , , , , , , , ,