Antonella Malis: Humanitarni koncert za 50. rođendan

Operna pjevačica Antonella Malis glasom punim emocija oduševila je Zadrane u čijem je gradu nastupila nakon dugih 18 godina.Večer ispunjenu ljubavlju, empatijom i međusobnim pomaganjem kroz glazbu u Polivalentnoj dvorani Providurove palače obilježile su skladbe ‘Caruso’, ‘Parla Piu Piano’, ‘Summertime’, ‘Moja posljednja i prva ljubavi’… Nasmiješena lica zadovoljne publike posebno su ganula splitsku opernu divu koja je ovim koncertom na najljepši način proslavila svoj 50. rođendan i posvetila ga osobama bez glasnica.

‘Glazba je moj život, a glas je pjesma duše i svatko svoju pjesmu ima. Ovim koncertom smo potaknuli emocije i glasno glasom od srca slavili život, ono što mi jesmo. Hvala divnim gostima, glazbenicima i publici na ovom predivnom osjećaju koji ostaje zauvijek u našim srcima. Hvala, Zadar!’, istaknula je Antonella Malis.

Upravo u duhu empatije i pomaganja, posebno emotivan trenutak bio je nastup zbora laringektomiranih osoba Optimisti pod vodstvom logopedice Tamare Živković Ivanović. Ovi glazbenici kojima je zbog zloćudnog tumora grkljan kirurški odstranjen, impresivnim glasovnim mogućnostima oduševili su publiku. Izvodeći popularne pjesme pokazali su kako njihov glas nije zarobljen, već svojim svakodnevnim trudom ostvaruju iznimne glasovne mogućnosti kojima su na najljepši mogući način upotpunili ovu koncertu večer.Koncertom su dominirale mediteranske note, a publiku su razveselili i nastupi gostiju koncerta. Veliki aplauz i ovacije dobili su pjesma Marine Tomašević ‘Ja sam tvoja žena’, popularni stihovi pjesme ‘Ti si princeza’, koju je Ivan Ive Županović izveo u duetu s Antonellom. Nevjerojatne glasovne mogućnosti u pjesmama mladog tenora Duje Stanišića ‘Amigor para simempre’ i ‘Vilo moja’, izvedene također s njom, prisutne su podigli na noge.

Prihod od koncerta Antonelle Malis namijenjen je osnivanju kluba laringektomiranih u Zadru koji ga trenutno nema. Jedan od glavnih ciljeva također su prijeko potrebne usluge glasovne rehabilitacije kako laringektormirane osobe iz Zadra više ne bi morale putovati na logopedske vježbe u Zagreb.

A. N.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,