2. Bečki bal u Zagrebu s humanitarnom notom

Bečki bal uvijek izaziva divljenje i oduševljenje bilo da se održava u Beču ili u bilo kojem drugom dijelu svijeta. Tako je bilo i ovog proljetnog, zagrebačkog vikenda koji je odisao elegancijom i profinjenim sadržajem na 2. Bečkom balu.Jednu od najprestižnijih svjetskih kulturno–zabavnih svečanosti održanu u Kristalnoj dvorani hotela Westin obilježio je spoj klasične glazbe i plesa, tradicionalnih bečkih gastro delicija, a sve u službi humanosti i međusobnog pomaganja.

Stotine uzvanika uveličalo je humanitarnu misiju Lions kluba Zrinjevac, koji je ovim balom proslavio 100 godina djelovanja najveće svjetske humanitarne udruge Lions Clubs International i 27 godina humanitarnog djelovanja Lionsa u Hrvatskoj.

Na balskoj čaroliji nastupili su umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee pod vodstvom plesnog učitelja Michaela Badina te plesači Plesnog centra Zagreb by Nicolas, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi Bečkog orkestra Original Wiener Strauss Cappelle. Kao posebna gošća bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavila je hrvatska sopranistica Antonella Malis.

Dio prihoda od prodanih ulaznica Bečkog bala, koji se odvijao pod sloganom ‘LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice’, namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme nedavne poplave.

T. D. / Foto: Filip PopovićBečki bal prvi put u Zagrebu


Bečki bal u Hrvatskom državnom arhivu

Tagged: , , , , , , , , , ,