Antonella Malis obilježila 30 godina karijere

Operna diva Antonella Malis na najinspirativniji mogući način obilježila je tri desetljeća karijere u zagrebačkom kazalištu Gavella. Dar koji je primila i koji ima – glas, stavila je u službu onih koji ga nemaju.

Dirljivu uvodnu riječ dala je predsjednica Kluba laringektomiranih Zagreb Tamara Živković Ivanović koja nas je sve zajedno podsjetila koliko trebamo biti zahvalni na zdravlju. Zahvalila se Antonelli i posjetiteljima na ovom koncertu u službi glazbe, zajedništva i međusobnog pomaganja, čiji je dio sredstava od ulaznica namijenjen upravo pomoći ženama koje su zbog bolesti izgubile svoj glas.

‘Posljednjih pet godina izuzetno mi je značajno razdoblje. Vrijeme je to snažnih i dubokih uvida u smisao i prolaznost života. Koliko smo uistinu svjesni trenutka kojeg živimo, da li samo prolazimo pored njega ili ljepotu istog živimo. I što je to čega ćemo se najviše sjećati na kraju?! Sada kada pogledam veliki je to prijeđeni put rada od 1994 do 2024 godine, kao jedan vrijedni kapital znanja, vještina i iskustva, ali i poglavlje knjige kojim se zatvara jedan krug života te ostavlja u zraku pitanje ali ipak…što bi moglo biti dalje! Volim taj zanos kreativnosti. Canzone Mediterranea je upravo započela novo životno glazbeno putovanje. Kapetanica otvorenog srca poručuje veselite se, voljet ćemo. Sretno svima!’ – istaknula je Antonella Malis te otkrila razmišljanja o budućnosti: ‘Vjerujem da ću u sljedećih 30 godina karijere još više biti posvećena rastu i razvoju spoznaje o važnosti glasa i koliko je glazbena umjetnost, kultura općenito ključna za način lijepog izražavanja i senzibilitet pojedinca kako u poslovnom tako i u privatnom okruženju. Umjetnička glazba je plemenita, opuštajuća i ljekovita. Taj lijek će i liječnik uvijek preporučiti.’

U glazbenoj večeri koja je na najljepši način spojila tradiciju i modernu glazbu, Antonella je predstavila svoje interpretacije novih pjesama uz već prepoznatljiv repertoar. Publika je tako imala priliku uživati u poznatim naslovima poput ‘Parla piu piano’, ‘Caruso’ i ‘Samo jednom se ljubi’, ali i novom pjesmama poput ‘Bambole’ i ‘Mambo Italiano’.

Posebnu čar ovom koncertu dao je orkestar Josipa Cvitanovića koji je tijekom večeri pratio glazbenicu, a ovacije publike dobio je i glazbeni gost Davor Radolfi za solo izvedbe, ali i duet s Antonellom kojim je upotpunjena ovu emotivna večer.

A.N. / Foto: Edita Sentić


Antonella Malis: Koncert za 30 godina karijere


Tagged: , , , , , , ,