Art Caffe: Almira Osmanović na kraju sezone

Almira Osmanović, jedna od naših najvećih primabalerina, ravnateljica Baleta HNK u Zagrebu i Splitu, pedagoginja, kazališna i filmska glumica, ekskluzivno gostuje kod Borisa Homovca u ‘Art Caffeu’.Almira je zadnja gošća prve sezone ‘Art Caffea’, a emisiju s njom kao i sve prethodne možete pogledati na službenom YouTube kanalu Art Caffea. 

Art Caffe također s Almirom možete pogledati i na svim partnerskim televizijama, premijerno na Z1 TV u četvrtak, 24.6.2021. u 18.30 sati te u subotu u 23 sata. Na ostalim televizijama prema rasporedu a to su: SBTV, Vinkovačka Plava TV, RTV HB, TV Dubrovnik, TV Jadran, Trend TV, Šibenik TV i na Prigorska TV.

U razgovoru, uspoređuje situaciju u baletnim ansamblima nekad i danas te zašto je nezahvalno biti ravnateljicom baleta u kazališnim kućama. Priznaje kako su je zabavljale usporedbe i rivalstva s kolegicom Irenom Pasarić i zašto već godinama nije u dobrim odnosima s Dinkom Bogdanićem. Priča zašto je pala u depresiju kad je preuzela splitski Balet i kako se izvukla iz te krize.

Prisjeća se sjajnih suradnji s Nadom Kokotović i Ljubišom Ristićem u Subotici te s legendarnim koreografom Milkom Šparemblekom. Otkriva kako joj je bilo glumiti na sceni kraj jednog Šerbedžije i zašto prihvaća filmske uloge. Gledateljice će zanimati i tajne njezina dobrog izgleda i kondicije, na čemu joj i danas mogu pozavidjeti mnoge mlađe žene.

N. M.


Tagged: , , , , , , ,