Art Clubbing pozdravlja 2013.-u

Zadnji Art Clubbing u ovoj godini održat će se u utorak 17. prosinca u zagrebačkom klubu Pepermint, a očekuje vas zanimljiv program obogaćen glazbeno umjetničkim sadržajem. Tijekom večeri gledat ćemo modnu reviju Candybalism, izložbe Ivorina Vrkaša te Luke Vucića, modni korner kolektiva Bento Gablec, te projekciju udruge Weksflick. U glazbenom dijelu programa nastupit će kreativni dvojac Auguste, glumac Marko Cindrić u ulozi glazbenog selektora te DJ Sergio (Radio808).
Art Clubbing-plakat
Auguste, kreativni dvojac – Ivana Lulić i Gordana Marković – aktivno nastupaju od početka 2012. iako su puno ranije prepoznale jedna u drugoj isti senzibilitet prema akustici. Glavne su karakteristike njihove glazbe ogoljena akustika, bilo na gitari ili klaviru, i žensko dvoglasje, potpuno pitki pop. Nastupale su po mnogim zagrebačkim prostorima i na Terraneu, dok će se ovog puta u Pepermintu predstaviti repertoarom plesnih obrada i ubojitih harmonija.

Weksflick je novoosnovana udruga za promicanje audiovizualnog stvaralaštva, a predstaviti će se konceptom ‘True Fang’, komičnim web serijalom koji se bavi drugačijim pogledom na vampire. Autori i producenti serijala su Vedran Marjanović Wekster i Domagoj Mrkonjić, a igraju mladi glumci s Umjetničke akademije iz Osijeka – Domagoj Mrkonjić, Tvrtko Štajcer, Katica Šubarić, Vanja Jovanović i Goran Vučko. Režiju potpisuje Vedran Marjanović

Wekster, a glazbu Mario Majkić i Filip Lacković. Za kameru i zvuk su zaduženi Ivan Majić, Marko Podgorščak i Ivan Košćak.

Marko Cindrić po zanimanju glumac, završio je studij glume u Oxfordu i osnivač je Nu:write Theatre festivala, festivala nove drame. Kao glazbeni selektor odabrao je set uspješnica: Oliver Mandić , Lcd Soundsystem, Depeche Mode, Queen,Scissor sisters, Let 3, Kraftwerk, Doors…

Candybalism – to su unikatni, ručno oslikani odjevni predmeti i modni dodaci za sve one koji žele biti drugačiji.

Doživite jednu drugačiju dizajnersku priču ispričanu kroz 10 plakata autora Ivorina Vrkaša koji predstavlja izložbu plakata pod nazivom ’10 stvari koje sam naučio u 2013.’ kao tribute grafičkom dizajneru Stefanu Sagmeisteru te njegovoj knjizi ‘Things I have learned’.

School of Bento ili Bento Gablec je set radionica koje se bave temom japanske kuhinje, dizajna hrane, origamija. Na Art Clubbingu u sklopu modnog kornera School of Bento uvest će vas u svijet benta i slatke kawaii acessories hrane.

DJ Sergio (Radio 808) je na klupskoj sceni od 1998., a pušta isključivo eklektično, kvalitetno, plesno & samozadovoljno. Njegov prepoznatljiv stil spoj je milujućeg reggaea, sočnog funka, seksualnog diska, paradnih hitova i dubinskog housea.

Luka Vucić krajem 2011. godine stvorio je je ilustrativan lik zvan Brko, koji je klasični antijunak u kontekstu kapitalističkog društva. Kroz njegov lik, Luka na sarkastičan i ironičan način progovara o razaračkim karakteristikama potrošačkog sistema u kojem živimo, te će se predstaviti serijom vizuala na tu temu.Artomat

Četvrti artOmat je sajam nekonvencionalni umjetničkih predmeta koji je otvorio svoja vrata na kultnoj adresi Doma hrvatskih likovnih umjetnika. Jedinstvena platforma za različite kreativce traje do 24. prosinca, a 17. prosinca u sklopu Art Clubbinga, artOmat će održati i službeni afterparty.

Art Clubbing

Pročitajte još: Art Clubbing u Pepermintu , Art Clubbing: Mladi kreativci u Pepermintu

Tagged: , , , , , , ,