Artikuliranje: Kreativci iz raznih područja

Drugo izdanje kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, koje se ponovno održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera, već je na samom početku oduševilo posjetitelje. Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započela je artikulacijom i nastupom glazbenog sastava Detour, a nastavila se programom ‘Art is a DJ’ uz neka od najpoznatijih lica domaće elektroničke scene.Artikuliranje (foto Goran Kovačević)Otvorenje Artikuliranja obilježio je razgovor članova Detoura s legendarnim radijskim voditeljem Vojom Šiljkom, u kojem su posjetiteljima otkrili razmišljanja, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života. Detourova nevjerojatna energija došla je do izražaja tijekom koncerta koji je oduševio posjetitelje i pružio im priliku da uživaju u njihovim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukovima.

‘Iznimno smo sretni što se festival Artikuliranje ponovno održava i što građanima možemo na zanimljiv način približiti svijet umjetnosti i kulture. Reakcije s otvorenja festivala i nastupa glazbenog sastava Detour bile su izvrsne. Iako nam se ove godine nije posrećilo s vremenom, naši vjerni posjetitelj nisu se obeshrabrili i s veseljem najavljujemo da se Artikuliranje nastavlja. Svi programi u potpunosti su besplatni i ovim putem vas pozivamo da zajednički ponovno oživimo jedan od najljepših zagrebačkih trgova – Trg Josipa Jurja Strossmayera’, izjavila je Martina Olić u ime organizatora festivala Artikuliranje.

Iako je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta festival bio prekinut na nekoliko dana, program je nastavljen s naglaskom na svijet i kulturu elektroničke glazbe. Najcjenjenija i najatraktivnije imena domaće scene, čiji je rad uvelike povezan i sa svjetskom glazbenom, klupskom i festivalskom scenom, postali su Artikulanti na jednu večer. Tako su posjetitelji festivala i svi ljubitelji elektroničke glazbe imati priliku poslušati artikulaciju Petra Dundova, Eddyja Ramicha, Vedrana Menige, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera i Arsena Pavešića, koju je moderirati legendarni zagrebački DJ Tomo Ricov. Nakon toga, atmosferu su zagrijali nastupi Eddyja Ramicha, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera, Arsena Pavešića, a posjetitelji su imai priliku u ugodnoj kućnoj atmosferi uživati i u Gastro Zoni, gdje su poznati ugostitelji pripremali kulinarske delicije.

Bit će prilike i za artikulaciju svestrane IT-evke Vedrane Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima. U posljednji vikend festivala,  posjetitelje će uvesti regionalna glazbena zvijezda Vlatko Stefanovski, koji će svoje artikuliranje završiti koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi.

T. S.


Detour

Detour na otvaranju Artikuliranja


Tagged: , , , , , , , , ,