Aukcija vina za pomoć djeci Zambije

U zagrebačkom Egoist baru održana je jedinstvena aukcija vina, čiji prihod od prodaje u potpunosti ide u korist humanitarne zaklade Srce za Zambiju.Goste su kroz aukciju vodili Domagoj Jakopović Ribafish i Saša Stanković, a licitiralo se za vina: Bibich, Kaptol, Trs Ilok, Masvin, Vina Kurtalj, Florijanović, Rizman, Griffin Ivančić, Agris, Gregorić, Krauthaker, Kolar i Kupilek Jambrešić.

Tijekom večeri točila su se sva vina s aukcije, a za zalogajčiće su se pobrinuli Eko borovnice Lisjak i Repro eko farm. Svojim nastupom klapa Kampanel dodatno je razveselila prisutne.

Ukupan prihod prikupljen na aukciji je 14.000 kuna, što pokriva trošak kupnje armature za beton potrebne za izgradnju jedne kuće. Zaklada Srce za Zambiju pomaže gradnju učeničkog doma u misiji Nawinda, a u dvije kuće zbrinut će se po 50 dječaka i djevojčica. Kako je izjavio ravnatelj zaklade don Marino Ninčević, smještaj u ovom domu će djeci omogućiti srednjoškolsko obrazovanje. Don Marino se zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj aukciji i gostima koji su prepoznali potrebe ove siromašne djece te se odriču za njihovo dobro.

‘Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ove aukcije, najprije prijateljici Dijani Grgić, urednici časopisa Vinum.In na inicijativi, prijatelju Saši Stankoviću koji je bio duša cijele akcije, dragoj obitelji Biljan, vlasnicima ovog lijepog bara koji su nam večeras domaćini, prijatelju Domagoju Ribafishu koji je cijelu aukciju vodio i pomagao u organizaciji, klapi Kampanel koja nam je uljepšala večer i svima koji su nas večeras počastili ukusnim zalogajčićima kako bismo mogli uživati u dobroj kapljici. Naravno, veliko i od srca hvala svim našim vinarima koji su velikodušno donirali vina’, istaknuo je don Marino Ninčević na otvorenju aukcije.

Šampion večeri s postignutom najvišom cijenom od 2400 kuna bilo je vino Bibich Aleph. Ova vrhunska butelja završila je u rukama članova Rotary cluba International Zagreb. Lijepa atmosfera i pozitivna energija širila se Egoist barom, a gosti su zadovoljni otišli sa svojim vinima, svjesni da su učinili dobro djelo i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija – djeci. Jer zajedno možemo više!

Svi koji žele podržati rad Zaklade Srce za Zambiju mogu donirati sredstva na račun otvoren u Partner banci (Vončinina 2, 10000 Zagreb)
IBAN: HR7824080021100053032, SWIFT: PAZGHR2X s naznakom ‘Za gradnju đačkog doma u Zambiji’.

D. G. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , , , ,