Željko Garmaz: U Africi nije sve crno

Promocija nove knjige Željka Garmaza ‘U Africi nije sve crno’ održat će se u utorak, 8. studenoga u restoranu Rustika u Pejačevićevoj ulici u Osijeku, s početkom u 18 sati. Na promociji će, uz autora, govoriti književni kritičar Saša Drinić i književnica Ivana Šojat.zeljko-garmaz-u-africi-nije-sve-crno‘U Africi nije sve crno’ zbirka je putopisa u kojoj se priča o Africi na način koji taj kontinent prestaje biti nepoznata ‘crna rupa’. Knjiga je tiskana na najkvalitetnijem papiru, ima 256 stranica, u potpunosti je u boji i bogato ilustrirana s više od 100 fotografija.

U ovoj knjizi možete pročitati autorova svjedočanstva o krvavom građanskom ratu u Sijera Leoneu, a posebno su dramatične priče o djeci ratnicima te o logoru u središtu glavnog grada u kojem su godinama živjeli samo žrtve toga rata bez ruku i nogu; saznajte kako su žene bile pokretačice najvećih akcija spašavanja životinja koje su se našle pred izumiranjem; kako je u Ruandi biciklizam postao državni projekt i nacionani sport broj jedan; zašto svi svjetski rastafarijanci žele doći u grad Shashamene u Etiopiji; kako je dječak iz Malavija od otpada napravio vjetrenjaču i tako osigurao svojoj obitelji da jedini u cijeloj zemlji imaju struju svaki dan u godini; kako je putovati najstarijim putničkim brodom na svijetu; penjati se na aktivne vulkane u Kongu i Tanzaniji; jesti skakavce i leteće mrave; družiti se sa svjetski poznatim kuharom Kiranom Jethwom…

Podsjetimo, prošlo je pet godina otkako su Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz objavili knjigu ‘Naš čo’ek u Africi’ od čije su prodaje sredstva donirali za izgradnju srednje škole u selu Kivumu. Škola danas ima kapacitet za čak 1000 učenika koji su dobili mogućnost školovanja ali i svakodnevnog toplog obroka oko čega i dalje računa vodi hrvatski misionar fra Ivica Perić.

Poput ‘Našeg čo’eka u Africi’ i ova knjiga će imati ulogu u ostvarenju novog projekta u selu Kivumu – dio prihoda od prodaje knjige bit će doniran fra Ivici za daljnju izgradnju školskoga kompleksa u selu Kivumu u Ruandi, koji obuhvaća i izgradnju sportske dvorane, a koja će biti tek druga sportska dvorana uopće u cijeloj Ruandi.

F. M.


damir-vujnovac-saraha-djeca
Glas iz Sahare u Red red wine baru

 

Tagged: , , , , , , ,