Autorska živa glazba u diWine baru

Jeste li već čuli za Uncovered Open Mic Zagreb? Riječ je o glazbenom projektu koji potiče autorsko stvaralaštvo mladih glazbenika koji se već četiri mjeseca događa u Zagrebu.Svakog ponedjeljka u diWine baru u Ilici 93, glazbenici raznih profila, godina i žanrova okupljaju se pred sve brojnijom publikom i izvode svoje autorske pjesme. Interes za sudjelovanjem sve je veći, te se u baru nerijetko traži stol više – čini se kako je Zagrebu nedostajalo mjesto za uživanje u dobroj (autorskoj) glazbi i hladnoj pivi.

‘S obzirom na to da sam i sam glazbenik, shvatio sam kako Zagrebu nedostaje platforma koja bi okupljala neafirmirane, ali ne i manje talentirane glazbenike, omogućivši im nastup pred živom publikom. To su mi potvrdili brojni prijatelji i kolege glazbenici, što me ohrabrilo da pokrenem Uncovered Open Mic Zagreb. U diWine baru pronašli smo izvrsnog partnera, a da budem potpuno iskren, ni sam nisam očekivao da će projekt ovako brzo zaživjeti i postati popularan. Svakodnevno mi se javljaju glazbenici raznih dobi i profila, sa i bez prethodnog iskustva, kako bi se prijavili za sudjelovanje na Open Micu’, pojašnjava Lloyd Evans, idejni začetnik i pokretač ove platforme, rodom iz Manchestera gdje su, kaže, ovakva događanja uobičajena pojava.U svega četiri mjeseca Lloyd je okupio mali, ali moćan tim tehničkih suradnika te je uspio putem društvenih mreža promovirati Uncovered Open Mic platformu. Svakog ponedjeljka od 20 sati priliku za nastup dobivaju četiri glazbenika. Osim što se imaju priliku predstaviti izravno pred publikom u diWine baru, isječci njihovih nastupa postavljaju se na Instagram profil platforme u nadi da će doprijeti do još većeg broja gledatelja.

Iz Uncovered Open Mic platforme pozivaju i druge glazbenike da se pridruže ovim susretima. Prije sudjelovanja potrebno se prijaviti putem maila [email protected], pri čemu je poželjno poslati i pokoju snimku vlastitih izvedbi. Pravilo nastupa vrlo je jednostavno: nema covera. Svi izvođači izvode isključivo vlastite skladbe.

‘Od samog početka moja je ideja da diWine bar bude mjesto u kojem se, uz dobro vino, uživa u dobroj glazbi. Uostalom naš slogan glasi: fun, music & magic. Kada je Lloyd predložio da se Uncovered Open Mic Zagreb događa u našem prostoru, bila sam zaista sretna i, naravno, maksimalno sam podržala tu ideju. Sjajno je započeti tjedan slušajući izvedbe talentiranih glazbenika, koje iz tjedna u tjedan postaju sve bolje. Smatram da je pred Open Micom zvjezdana budućnost, a trud koji Lloyd zajedno sa svojim timom ulaže kako bi ova platforma zaživjela zaista je za svaku pohvalu’, govori Irena Lučić, vlasnica diWine bara.

‘Uncovered Open Mic Zagreb projekt je koji se u ovom trenutku odvija u potpunosti na volonterskoj osnovi, stoga vas pozivamo da ovu hvalevrijednu priču podržite zajedno s nama. Prije svega – dođite ponedjeljkom u diWine bar, smješten u Ilici 93 nedaleko Britanca. Vaša podrška i pljesak, kao i share na društvenim mrežama jako puno znače glazbenicima koji u okviru projekta predstavljaju svoje autorske skladbe. Zatim, zapratite Uncovered Open Mic Zagreb na Instagramu i Facebooku, te svakako potaknite svoje poznanike i prijatelje koji kreiraju vlastitu glazbu da se prijave za nastup. Želja nam je da informacija o ovoj sjajnoj prilici dođe do što većeg broja glazbenika. Posljednje, no ne i manje važno, imajte na umu da je Open Mic volonterski projekt u potrazi za sponzorima i donatorima – ako ste upravo vi voljni ovoj platformi pružiti materijalnu i/ili financijsku podršku ili znate nekoga tko je u mogućnosti, svakako nas kontaktirajte’, poručuju organizatori.

Video isječke s posljednjeg OpenMica, održanog 1. svibnja pogledajte na Instagram profilu diWine bara.

P. R.


Tagged: , , , , , , ,