Avanturistički Arktik na otvorenju 9. Fantastic Zagreb film festivala

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u vrućem gradu i to zahvaljujući Fantastic Zagreb Film Festivalu, koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma.

Deveto izdanje Fantastic Zagreba svečano je otvoreno uz projekciju filma ‘Arktik’, koji kritika opisuje kao jedan od najboljih filmova o preživljavanju ikada. Iako je radnja filma smještena u ledenim prostranstvima, temperatura nije padala jer se na kino platnu open air ljetne pozornice uživalo u odličnoj glumi Madsa Mikkelsena, čije je ime postalo sinonimom za uspješan film.

Prije projekcije publiku su pozdravili Stjepan Hundić, direktor festivala, ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš i izaslanica gradonačelnika Eva Brunović.

‘Veliko mi je zadovoljstvo najaviti 9. izdanje najvećeg žanrovskog filmskog festivala u široj regiji koji i ove godine donosi najnovije svjetske hitove kao i nezaboravne kultne klasike koji su postali zaštitni znak Fantastic Zagreba. Čeka nas 11 dana spektakularnih žanrovskih filmova za filmofile i najširu publiku!’, poručio je Hundić.

‘Događanja na Ljetnoj pozornici Tuškanac ni ove godine ne nedostaje! Pripremili smo bogat program koji traje puna tri mjeseca, a upravo će Fantastic Zagreb kao najdugovječniji festival koji se održava na Ljetnoj pozornici Tuškanac sa svojih 11 projekcija dati poseban doprinos. Ovo je idealna oaza za sve one koji se žele sakriti u šumoviti dio vrućeg Zagreba’, rekla je Jurić Ivoš.

‘Fantastic Zagreb Film Festival zauzeo je važnu ulogu u kulturnom životu grada Zagreba, koji ovim projekcija otvara jednu kreativnu scenu za žanrovske filmove. Na ovoj lokaciji očekuje nas 11 zanimljivih prikazivanja, a ne sumnjam da Fantasticu i ove godine neće nedostajati publike koja ga od prvog izdanja odlično prihvaća’, izjavila je Eva Brunović.

Fantastic je sve do 7. srpnja pripremio mnoštvo uzbudljivih filmova, premijera i nezaboravnih kultnih klasika. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac projekcije počinju u 21.50 sati, a u Kinu Tuškanac, gdje program traje od 3. do 7. srpnja, u 19 sati.

M. H.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,