Balet Orašar ispred HNK u Zagrebu

Baletnu bajku ‘Orašar’ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova moći će dan prije Badnjaka, 23. prosinca u 18 sati, pogledati svi zainteresirani građani i turisti koji se zateknu i dođu ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, zagrebački HNK će kao blagdanski dar građanima i publici osigurati izravni prijenos ovoga najizvođenijeg baleta na svijetu na velikom platnu, direktno s pozornice u adventskom ozračju ispred kazališta.

Namjera je omogućiti svima koji možda nisu uspjeli doći do karata za jednu od devetnaest ovosezonskih izvedbi, da ipak dožive atmosferu ove baletne bajke koja i dalje, čak 130 godina nakon praizvedbe, nastavlja oduševljavati publiku.

Predstavu ‘Orašar’ gledaju djeca i odrasli s istim zanimanjem te je ona neizostavan dio adventske čarolije u svim dijelovima svijeta. Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku u svijet, prinčeva i vila, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka.

I.S.G. / Foto: Novkovic


Orašar: Baletna božićna bajka u HNK-u


Tagged: , , , , , , ,