Orašar: Baletna božićna bajka u HNK-u

Ulaznice za balet ‘Orašar’ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova te za operetu ‘Šišmiš’ Johanna Straussa ml. u režiji Krešimira Dolenčića te pod ravnanjem Srbe Dinića i Ivana Huta, puštaju se u prodaju u srijedu 8. studenoga (10 sati).
Prva izvedba baleta ‘Orašar’ je 30. studenoga, a operete ‘Šišmiš’ 20. prosinca. Ulaznice će se moći kupiti na blagajni kazališta kao i putem weba: https://www.hnk.hr/hr/raspored/

Malakhov svoju fascinaciju klasikom, kako je sam rekao, voli podijeliti s mnogima diljem svijeta, smatrajući kako ljudi vole gledati dobro ispričane priče koje izazivaju emocije. I upravo stoga dolaze više puta vidjeti i ‘Orašara’.

Ovu jedinstvenu baletnu bajku, osim odraslih, obožavaju i djeca različite dobi i ona je neizostavan dio adventske čarolije na svim dijelovima zemaljske kugle.

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka. Klara obožava i svojeg ujaka poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

I. G. / Foto: HNK


Tagged: , , , , , , ,