Balet Orašar uživo iz Royal Opera House

Balet ‘Orašar’, u svom božićnom sjaju, omiljena je obiteljska zabava te je primjer klasičnog baleta kojeg obožavaju baš svi.
OrašarOdlikuje ga ne samo očaravajuća glazba koju je skladao veliki Čajkovski, već i čarobno božićno drvo koje raste naočigled gledatelja, žestoka bitka između limenih vojnika i vojske miševa koju predvodi njihov Kralj, kao i poznati ples Šećerne vile, koji će za ovu priliku izvesti glavna plesačica Kraljevskog baleta, Laura Morera, zajedno s Federicom Bonellijem u ulozi Princa.

Prošlogodišnji prijenos uživo baleta ‘Orašar’ dospio je na drugo mjesto najgledanijih kinopredstava u Velikoj Britaniji, ispred kino hita ‘Skyfall’. Ovogodišnji prijenos emitirat će se u više od 1.700 kina samo jednu večer, u četvrtak 12. prosinca, a u Hrvatskoj će se moći pogledati samo u sklopu programa ‘Spektakli u CineStaru’.

Produkcija Petera Wrighta svoju je premijeru doživjela u Covent Gardenu 1984. godine i uskoro će svoju čaroliju otkriti još jednoj generaciji. Opojnu glazbu Čajkovskoga izvodi orkestar Kraljevske operne kuće, a očaravajuća dizajnerska rješenja Julije Trevelyan Oman oživjet će tradicionalni Božić 19. stoljeća.

Royal Opera House predvodnik je kada je riječ o prikazivanju opera i baleta te glazbe i plesnih predstava na kinoplatnu, bilo da je riječ o 2D ili 3D tehnici, ili putem jedne od brojnih platformi, uključujući  digitalno preuzimanje sadržaja s interneta, CD-ove, DVD-ove i BLU-ray izdanja. Svake godine samo u Velikoj Britaniji broj kina koja prikazuju produkcije Kraljevske oper­ne kuće sustavno raste. Trenutačno je u Velikoj Britaniji više od 350 kina koja svojim gledateljima prenose predstave iz cjelokupne kino sezone Kraljevske operne kuće, dok ih je u ostatku svijeta više od tisuću. U Hrvatsku njihova vrhunska glazbeno-scenska ostvarenja donosi ekskluzivno CineStar u sklopu programa ‘Spektakli u CineStaru’.

Blitz

Pročitajte još: Spektakli u CineStaru: Premijera baleta Don Quijote

,

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,