Barakude: Dokumentarac o vaterpolistima

Očekivani serijal ‘Barakude’ višestrukog Emmy dobitnika, američkog redatelja Petera Radovicha Jr. o hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji imao je svečanu premijeru u Zagrebu.
Barakude-Nikša Dobud, Ivica Tucak, Peter Radovich i Josip PavićViše od dvije godine ekipa snimatelja pratila je naše najtrofejnije zlatne heroje i tijekom njihovog sportskog dijela života, ali i onog osobnog, i na kraju smo dobili dokumentarni spektakl prepun emocija u američko-hrvatskoj produkciji koji prikazuje naše vaterpolske junake u novom svjetlu.

‘Projekt koji radimo posljednje dvije godine iskorak je u hrvatskom sportu. Drago mi je da je vaterpolo u suradnji sa jednim od najuspješnijih svjetskih sportskih producenata, Peterom Radovichem, uspio realizirati ovaj projekt. Zahvaljujemo Novoj TV, našim igračima i izborniku, a kroz ovaj serijal javnost će imati priliku vidjeti koliko je napora potrebno za ostvarenje velikog rezultata. Kao izvršni direktor ponosan sam i sretan!’, izjavio je  Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS).

Prepuna dvorana CineStara Zagreb s nestrpljenjem je očekivala prve kadrove serijala koji će zasigurno promijeniti pogled na hrvatske vaterpolske junake, ali i pogled na ovaj fizički neizrecivo zahtjevan sport.

‘Više od dvije godine snimali smo ovaj serijal i moram priznati da smo se već potpuno navikli na kamere! U početku je bilo vrlo čudno no s vremenom su nam Ivo i Joško, snimatelji, te Mia, producentica, postali dio tima pa vjerujem kako će gledatelji vidjeti jedan naš do sada skriveni svijet kao i dio naše intime’, rekao je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Proslavljeni američki producent i redatelj Peter Radovich, dobitnik 28 Emmy nagrada, Hrvatski vaterpolski savez i Nova TV zajedno predstavljaju serijal Barakude koji će biti prikazan u pet nastavaka, a hrvatske vaterpolske reprezentativce upoznat ćemo iz dosad neviđenog kuta, od kućnog ogrtača, ljubavi, bazena, neočekivanih poraza, prijateljstva, teških treninga, do pobjedničkog postolja.

Barakude-premijera‘Ovo je moj prvi projekt u Hrvatskoj i neizmjerno sam zadovoljan da je priča posvećena baš vaterpolistima. Dečki su me jako iznenadili, svi u pozitivnom smislu i dalje ne mogu vjerojati kako zapravo žive sportaši koji su toliko napravili u svojim karijerama. Da imaju ovakve rezultate u Americi, bili bi milijarderi i svaka osoba na ulici znala bi tko su i koliko su napravili za promociju svoje zemlje. U Hrvatskoj je potpuno drugačija situacija i to je jedan od razloga zašto mi se ideja da ovo radim toliko svidjela. Nadam se da će trud i emocije koje smo mi kao tim unijeli u ovaj serijal ipak nešto moći promjeniti’, izjavio je redatelj serijala Peter Radovich.

Ideja o dokumentarcu ‘Barakude’ rodila se nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili olimpijsko zlato, čime je stavljena točka na i četverogodišnjeg ciklusa pobjeda na svim svjetskim natjecanjima, te odlazak legendarnog izbornika Ratka Rudića i nekoliko ključnih igrača iz reprezentacije.

‘Sretni smo i ponosni da ćemo putem našeg ekrana predstaviti priznate sportaše koji postižu vrhunske rezultate čak i u teškoj situaciji u kojoj se nalaze. Želja nam je gledateljima približiti snažne emocije, uspjeh i nevjerojatnu borbu tima sportaša na koje svi možemo biti ponosni. Radujemo se i suradnji s Peterom Radovichem i skorom početku prikazivanja serijala!’, izjavila je Iva Gačić, direktorica informativnog programa Nove TV.

Čas tuga, čas sreća, izražena dramaturgija, odlična glazba, mišićavi dečki u kupaćima, navijački naboj i nacionalne emocije, držat će gledatelje i gledateljice zakovane ispred malih ekrana. Ovo je priča o ubojitim Barakudama, borcima srcem za crveno-bijele kockice, jača od najžešće utakmice.

‘Cilj serijala je prikazati trnoviti put, uspon i život najtrofejnijeg hrvatskog sporta i sve probleme s kojima se susreću tijekom godina. Glavni glumci istinske su sportske zvijezde koje igraju bez novca i slave – za Hrvatsku. Vjerujemo da ćemo uspjeti zainteresirati i širu javnost i potencijalne kompanije da podrže ove zlatne dečke i da u budućnosti vaterpolo i u Hrvatskoj ima status sporta kakav ima izvan Hrvatske – jer ipak je ovo naš najtrofejniji sport, što malo tko zapravo zna u Hrvatskoj’, izjavila je producentica serijala, dobitnica tri Emmy nagrade, Mia Pećina.

HVS

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,