Baršunasta poezija u Velvetu

Nakladnička kuća Fraktura iz Zaprešića već godinama prednjači ne samo odabirom autora i naslova, već i predanošću u predstavljanju domaćih i inozemnih književnika.
Aleš ŠtegerPod nazivom ‘Poezija u Velvetu’, svake srijede od 20. siječnja do 17.veljače u 19 sati u zagrebačkom kafiću Velvet predstavlja se po jedna pjesnička knjiga. U siječnju su svoje knjige predstavili Sonja Manojlović i Aleksandar Hut Kono.

Poznati slovenski pjesnik i prozaist Aleš Šteger predstavio se početkom veljače s ‘Knjigom stvari’ i ‘Knjigom tijela’ u prijevodu Edija Fičera i istoj publikaciji. Prema njegovim riječima, pjesme su nastajale deset godina, a o njima su govorile hrvatske pjesnikinje Darija Žilić i Irena Matijašević. Predstavljanje se zbivalo u naglašeno turobnom ozračju, budući da je u Sloveniji prije nekoliko dana poginuo jedan od najzanimljivijih književnika srednje generacije Aleš Debeljak.

U srijedu 10. veljače gost tribine ‘Poezija u Velvetu’ bit će osječki autor Delimir Rešicki s knjigom ‘Lovci u snijegu’, a završnica pripada Dragi Glamuzini i knjizi ‘Everest’.

Olga Vujović


Saša Šekoranja i Sonja Manojlović
Sonja Manojlović: Zbirka poezije Dobri za sve

Tagged: , , , , , , , , , , , ,