Beletra daruje u Noći knjige

Umjesto u knjižarama i knjižnicama, ovogodišnja Noć knjige održava se 23. travnja u online izdanju. Bit će to prilika za istraživanja novih načina suradnje knjige i interneta, dva najjača medija koji prenose simbolički, pisani sadržaj.U Noći knjige nakladnička kuća Beletra, specijalizirana za objavljivanje žanrova i priručnika hrvatskih autora, priprema darivanje za čitatelje u akciji ‘Čitatelj na mjestu radnje’ koja se odvija na društvenim mrežama. Izdanja iz Beletrina nakladničkog programa, naime, sadrže brojne opise hrvatskih lokaliteta, krajolika, kvartova i gradova. Hrvatski pisci omogućuju nam svojim knjigama da svoj okoliš i zavičaj promotrimo i doživimo kroz literaturu, kao što doživljavamo, primjerice, mostove okruga Madison, Atlantu, London ili Berlin.

Do 23. travnja stoga će se na facebook stranici Beletra – beletristika i priručnici objavljivati odlomci iz knjiga hrvatskih autora kao što su ‘Savršeni ustroj’ i ‘Izdana od svih’ (Dubrovnik i Dalmatinska zagora), ‘Starenje za početnike’ i ‘Drugi peron, četvrti kolosijek’ (Podravina i Slavonija), ‘Tajkunova kći’, ‘Krletka od mora’ i ‘Kolekcionar ljubavi’ (Zagreb Centar i Novi Zagreb) te ‘Trenutci’, ‘Kornelija broji oblake’ i ‘Zagrljaj u koji pripadam’ (Opatija, Rijeka i Kvarner).

Čitatelji se pozivaju da dijeljenjem odlomaka i opisa mjesta koje prepoznaju oko sebe sudjeluju u igri darivanja u kojoj će se knjige slati isključivo na adresu čitatelja na mjestu radnje. Dobitnici će biti proglašeni 23. travnja, u Noći knjige.

S. M.


Tagged: , , , , , , ,