Noć knjige 2017: Povratak u knjižare i knjižnice

U želji i nadi da će vratiti ljude knjizi i čitanju, potaknuti povratak u knjižare i knjižnice, te time posredno poboljšati izdavačku djelatnost, organizatori manifestacije Noć knjige, u čijem je središtu knjiga i čitanje, odlučili su ovogodišnju, šestu po redu manifestaciju malo proširiti.Sama Noć knjige bit će 21. travnja i obilježit će je više od tisuću programa u 234 hrvatskih gradova i mjesta. Uz prigodne programe, čitanje i pričanje (emitiranje zvučnih knjiga za djecu u vlakovima na području Zagreba i okolice, kao i na deset brodskih linija Jadrolinije) na najrazličitijim mjestima, upriličit će se i popusti na kupnju knjiga, a neke će knjižnice omogućiti besplatne upise i oprost zakasnine.

Manifestacija se, nakon udarnog petka, nastavlja do 24. travnja, te tako obuhvaća Dan hrvatske knjige (22.4.) i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23.4).

Posegnuvši za poznatim sloganom Ratka Zvrka vezanog uz bombone Kiki, pod nazivom ‘Bilo kuda,čitaj svuda!’, organiziran je fotografski natječaj u kojem sudjeluju sve fotografije na kojima je autor snimljen s knjigom u ruci na Noć knjige, a najbolje će biti nagrađene.

Olga Vujović


Noć knjige u CeKaTe-u
Tagged: , , , ,