Beogradski Ljubavnici otvorili 12. Gumbekove dane

U zagrebačkom Histrionskom domu je otvorena kazališna manifestacija 12. Gumbekovi dani i to s predstavom ‘Ljubavnici II. dio’ Rade Vukotića u izvedbi Pozorišta Prizor iz Beograda.Na svečanom otvorenju publiku su pozdravili Zlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrion i Marta Crnobrnja, kći slavnog glumca Mladena Crnobrnje Gumbeka.

Vitez je u kratkim crtama opisao nastanak Gumbekovih dana kao i život i uspjehe Mladena Crnobrnje Gumbeka te se dotaknuo njihove suradnje i prijateljstva koje je trajalo dugi niz godina.

Svečano zatvaranje i dodjela nagrada bit će 31. ožujka s premijernom izvedbom nove histrionske predstave ‘Geste i grimase’ Arsena Dedića.

Bit će izvedeno čak 19 predstava. Osim zagrebačkih kazališta (HNK, UO CANTA, ZGK Komedija, GSK Kerempuh, Kazalište Moruzgva, Zagrebačko kazalište lutaka, KD Studio 9, GDK Gavella i ZKM), gostovat će i GK Zorin dom iz Karlovca, RI teatar iz Rijeke, HNK iz Osijeka, UO Artis iz Splita, Karolina Šuša, kao i već spomenuto Pozorište Prizor te Cirkobalkana iz Beograda, a iz BiH stižu Produkcija Filter iz Sarajeva i Zijah A. Sokolović.

E. V.

Tagged: , , , , , , , , ,