Darujemo knjigu: Bernadine Evaristo – Djevojka, žena, drugo

U suradnji s izdavačkom kućom Profil darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Bernadine Evaristo – ‘Djevojka, žena, drugo’, dobitnikom nagrade British Book Awards i bestselerom Sunday Timesa, preveden na 34 jezika.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 8. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. ožujka
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Ovo je Velika Britanija o kakvoj još niste čitali. Ovo je Velika Britanija o kakvoj još nitko nije pisao. Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom 20. stoljeća do tinejdžerica 21., ovaj roman slijedi svojih 12 likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim – bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade… Ovo je roman o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je roman o tome tko smo danas.

Bernardine Evaristo, britanska je spisateljica i dobitnica nagrade Booker 2019. za roman ‘Djevojka, žena, drugo’. Dosad je objavila osam knjiga od kojih izdvajamo roman u stihovima ‘The Emperor’s Babe’ (2001.), novelu ‘Hello Mum’ (2010.) i roman ‘Mr Loverman’ (2013.) Obilježja su njezine proze hrabrost, eksperimentalan pristup, subverzivnost i preispitivanje mitova različitih povijesti i identiteta. Okušala se u nekoliko različitih žanrova: od poezije, romana u stihu, novele, kratke priče i romana u prozi do radijskih i kazališnih drama, književnih eseja i kritika. Aktivno djeluje i kao književna kritičarka za britanske nacionalne novine Guardian i Independent. Bernardine Evaristo rođena je u Woolwichu, u jugoistočnom Londonu, kao četvrto od osmero djece majke Engleskinje i oca Nigerijca. Trenutačno živi sa suprugom u Londonu.


Profil: Nove knjige u prvoj polovici 2021.

Tagged: , , , , , , , , , , ,