Besplatni programi za Dan grada Zagreba

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pripremila je, s partnerima, razne prigodne programe.

Tako će, u utorak, 30. svibnja, na Dan državnosti RH i uoči Dana Grada, koncert održati Tamara Obrovac Transhistria Ensemble (17 sati), u parku Zrinjevac. Dok, na sam Dan grada Zagreba, u srijedu, 31. svibnja, TZGZ poklanja besplatne razglede:
– Tesla Tour Croatia (obavezne prijave na 0914167080 ili [email protected]) u 10.30 i 18.00 na hrvatskom,     a u 14.00 na engleskom jeziku
– Šetnje s purgericom (obavezne prijave na 091 6363661 ili [email protected]):
  11.00 Nerina priča, 17.00 Zakaj volim Zagreb, 20.00 Grič priča ljubavnu priču

Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: ‘Dan grada Zagreba svake godine obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine smo, kao novost, podržali ZET-ovu glazbenu kontrolu. Naime, Zagrebački orkestar ZET-a priprema nastupe iznenađenja u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu, 31. svibnja, od 10 do 12 sati, priređujući, tako, Zagrebu posebnu rođendansku čestitku. Uz proslavu rođendana Zagreba, ove godine obilježavamo i 150. obljetnicu rođenje naše prve hrvatske profesionalne novinarke i jedne od najčitanijih književnica Marije Jurić Zagorke, stoga svima poklanjamo, u 18 sati u Centru mladih Ribnjak, predstavu – ‘DrugačiJA: Marija Jurić Zagorka’. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.’

Uz navedeno, Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije na rođendan Zagreba, također, organizira četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom, za koje nije potrebna prethodna prijava:
– ‘Vlaho Bukovac u Zagrebu’, mjesto i vrijeme polaska: ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 11 sati
– ‘Židovi u Zagrebu’, Trg bana Jelačića 11, ispred Centra za posjetitelje u 11 sati
– ‘Vranyczanyjevi i njihova ostavština u Zagrebu’, ispred Palainovke na Ilirskom trgu u 17 sati
– ‘Maksimir nekad i sad’, ispred glavnog ulaza u Park Maksimir u 18 sati

Na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti. Svi prateći programi, kao i više detalja dostupno je na poveznici: Dan grada Zagreba.

D. D. / Foto: media.infozagreb.


Tagged: , , , , , , ,