Biciklistička utrka za sve uzraste, rekreativce i profesionalce

Da je bicikl jedan od omiljenih načina rekreacije Zagrepčana pokazalo je danas više od 600 malih i velikih sudionika 5. biciklističke utrke Dukat Fit koja se održala na Jarunu.biciklisti-5-utrka-dukat-fitU nekoliko kategorija natjecali su se iskusni biciklisti, ali i oni koji uživaju u lakšim vožnjama s obitelji i prijateljima. Posebno oduševljenje vladalo je među najmlađim biciklistima od kojih su se neki hrabro natjecali i na tri kotača.

‘Vožnja bicikla danas je jedan od najpopularnijih načina rekreacije, a posebno među onima koje žele biti fit. Zato Dukat ovu utrku organizira već petu godinu zaredom, spajajući zdravu rekreaciju s druženjem s obitelji i prijateljima. Drago nam je da je odaziv i ove godine bio velik, pogotovo među najmlađim sudionicima’, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Rekreativci i profesionalci vozili su jedan, odnosno dva kruga oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu okupile male bicikliste, od 3 do 12 godina starosti, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade sponzora, a svi sudionici uživali su u mliječnim proteinskim napitcima iz linije Dukat Fit.

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke, bit će objavljen na internetskoj stranici www.dukat.hr najkasnije 21. rujna. Dukat organizira ovu utrku već petu godinu zaredom s ciljem promicanja urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te promicanja brige o zdravlju i zdravim životnim navikama. Bicikliranje promiču i među vlastitim zaposlenicima, pa su prvi u Hrvatskoj nagrađeni certifikatom ‘tvrtka prijatelj bicikala’.

M. V.


Biciklisti-Maraton za kornatske vatrogasce
Biciklistički maraton u spomen na kornatsku tragediju
Tagged: , , , , , ,