Biografija reggae legende Boba Marleyja

Potpuno i nadopunjeno izdanje knjige Timothyja Whitea na više od 570 stranica vodi čitatelje kroz cjeloviti portret reggae legende Boba Marleyja i prikaz vremena u kojem je živio.

White je bio blizak s Marleyjem, njegovom obitelji i najužim krugom prijatelja što mu je omogućilo pristup privatnim dokumentima i fotografijama tako da su Marleyjev život i stvaralaštvo opisani s ljubavlju i razumijevanjem.

Brojni glazbeni kritičari drže da bi ‘Catch a Fire’ trebala biti izdvojena kao najbolja knjiga o Marleyjevom životu i radu’ te da ‘ne postoji nijedna druga knjiga koja donosi tako potpun i točan portret reggae kulture.’ Iako je Marley centralna figura biografije, ‘Catch a Fire’ ujedno je i pregled društveno-povijesno i kulturnih okolnosti njegovih korijena na Jamajci i Rasta pokreta koji su oblikovali Marleyjevo razmišljanje, pogled na duhovnost i cijeli život.

Uz rijetko viđene fotografije ova knjiga, u izdanju Rockmarka, donosi proširenu i ažuriranu diskografiju, a mnogi će se složiti da je ova knjiga ‘izdanje koje rock novinarstvo približava klasičnoj literaturi’.

Biografija Boba Marleyja se u redovnoj prodaji očekuje do 10. veljače, a u prednarudžbama iznosi 18,90 eura + poklon Marleyjev podmetač.

R. M. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,