Biografski film o Winstonu Churchillu

Kaptol Boutique Cinema by CineStar u Zagrebu bilo je mjesto okupljanja brojnih ljubitelja povijesti i biografskog filma o britanskom ratnom premijeru Winstonu Churchillu. Domaćini premijere bili su Britanska poslovna komora Hrvatska (BBCC) i Blitz-Cinestar.

Prije ekskluzivnog prikazivanja filma, gosti su uživali u WOW baru u stilu Churchilla, uz njegov omiljeni gin Tanqueray i kubanske cigare.

Biografska drama redatelja Jonathana Teplitzkyja provela je gledatelje kroz najvažnija 24 sata Winstona Churchilla neposredno prije iskrcavanja na Normandiju u lipnju 1944. Dok su savezničke snage stajale na južnoj obali Velike Britanije, spremne na invaziju nacistički okupirane Europe, čekali su Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv da se ne ponove pogreške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se morao suočiti s kontinuiranim kritiziranjem od strane svojih političkih suparnika generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku imao je u svojoj genijalnoj supruzi Clementine, koja je mogla zaustaviti premijerov fizički i mentalni kolaps i pomoći mu da donese prave odluke.

Ulogu britanskog premijera utjelovio je Brian Cox, dok je lik supruge Clementine odigrala sjajna Miranda Richardson.

Film ‘Churchill’ u distribuciji Blitza, započeo je s prikazivanjem u CineStar kinima.

B. L.

Tagged: , , , , , , , , , ,