Poznata zagrebačka gastro oaza, bistro Nico’s (Augusta Cesarca 4) predstavlja novo, višeosjetilno putovanje pod kreativnim vodstvom dobro znanog chefa Gorana Kočiša.
Poznat je po preciznosti, inovativnim tehnikama i besprijekornom osjećaju za balans okusa, donoseći svježu viziju koja će u samom srcu gradske vreve, u mirnom kutku Ban centra , razveseliti istinske ljubitelje gastronomije.
Nico’s na tanjure svakodnevno donosi delicije koje su zaista prava gastro senzacija. Marinirana sipa – krema cvjetača – beurre blanc – ponzu, grdobina – mini njoki – wasabi velouté, obrazi crne svinje – varijacija celera chimichurri i čokolada – cvijet soli – malina samo su neka od jela koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim toga, gosti mogu očekivati kombinacije koje spajaju tradiciju i modernu tehniku – sočne komade mesa s reduciranim umacima, nježne ribe s citrusnim notama, ali i razigrane vegetarijanske kreacije.
‘Nico’s ostaje vjeran konceptu bistrologije, no s manje komponenata na tanjuru, ali svaka s jasnim, preciznim i snažnim okusom. Želimo jelima goste osvojiti na prvu, bez prekompliciranih struktura, ali uz vrhunske tehnike kuhanja. Idemo step by step, bez naglih rezova, kako bi ekipa u kuhinji u potpunosti usvojila novi način rada’, kaže Kočiš.
Na meniju se nalaze jela od mesa, ribe i povrća, a povezuje ih vrhunska kvaliteta domaćih namirnica. ‘Hrvatska ima sjajne sastojke, a ja ih želim predstaviti kroz francuske, talijanske i japanske tehnike’, ističe chef Kočiš čija je desna ruka mladi, talentirani kuhar Nikola Butko.
Uz novi meni, pažljivo je osmišljena i vinska karta s odabranim etiketama domaćih i svjetskih vinara koje je odabrao cijenjeni sommelier Marko Rundek. Za bar su, pak, zaduženi stručnjaci koji pripremaju inovativne koktele i biranu selekciju pića koja nadopunjuju gastronomski doživljaj.
Uz vrhunsku gastro ponudu, interijer, terasa i uređenje su ono što ovo mjesto čini posebnim. Već na samom ulazu oduševit će vas unutarnji prostor od 200 m2 na dvije etaže u kojem dominiraju pastelno zeleni, zlatni i mint tonovi. Odabrane su čiste linije i boje u jednostavnom spektru s finim materijalima od kojih se izdvajaju dizajnerske tapete, stolice i stolovi. Prozračan i prepoznatljivog stila koji odlikuje bistro, Nico’s je pun detalja poput velikih narančastih lampi ili, pak, velikog staklenog zida s ogledalima. Oni toplinu i privlače pažnju. Novim konceptom u bistrou su dobivene dvije zasebne sale koje sliče stilom uređenja, ali su opet različite. Na taj način gostima je dan izbor. Sve tri terase ovog bistroa su u potpunosti preuređene, pa gosti tako mogu uživati u pravoj maloj zelenoj oazi u centru grada.
Bilo za vrijeme hladnih zimskih ili pak proljetnih i ljetnih vrućih dana, Nico’s ostaje savršeno mjesto za uživanje u centru grada – bilo u ugodnom interijeru ili na prostranim terasama koje su zelena oaza usred užurbanog Zagreba. S Kočišem na čelu kuhinje, očekuje se prava mala revolucija na tanjuru – i vjerojatno će se tražiti stol više.
A. N. / Foto: Filip Popović