Blagdanska zbirka Kako preživjeti Božić?

Promocija zbirke kolumni ‘Kako preživjeti Božić?’ autorice Rosie Kugli, u izdanju naklade Ženska posla, održana je u subotu. 16. prosinca, u zagrebačkoj knjižari Znanje.

‘Tajming’ promocije zbirke kolumni ‘Kako preživjeti Božić?’ nije slučajan. 

‘Knjigu smo prigodno željeli izbaciti baš krajem godine, i to u božićno vrijeme, jer Božić je najljepši blagdan koji imamo i jedini kojeg čekamo cijelu godinu. A svi ovi euforično-esktatični dani oko Božića i proslave Nove Godine u kojem se sladostrasni užitak miješa s nervozom i grčem (jesmo li odabrali prave poklone, nabavili puricu, okitili kuću, ispekli kolače, organizirali slavlje…), daje štofa za analizu’, objašnjava nakladnica Sanja Rešić-Herak.

‘Zbirka ‘Kako preživjeti Božić?’ svojevrsni je nastavak knjige ‘Keks i glad’ čije je predstavljanje održano u svibnju. Zapravo je riječ o zbirci kolumni iz ‘višegodišnje’ proizvodnje koju sam pisala na portalu i u časopisu ‘Ženska posla’. Mnoge čitateljice upoznale su me i zavoljele baš kroz formu tih kolumni. U kraćim formama opisivala sam ‘život’ i njegove popratne pojave s posebnim naglaskom na muško-ženske odnose’, rekla je autorica.

‘Kako preživjeti Božić?’ sažetak je pravih, živih i živućih crtica iz života u vrijeme blagdana. Ali, nisu ove kolumne samo blagdanskog ugođaja. U svakoj od njih ima pomalo od svega; suza, smijeha, odnosa, karaktera, kritika, osvrta, satire, sreće, politike, cinizma, realnosti. Ima tu i ljubavi, ratova (barem onih iza zatvorenih vrata), mirenja, ljubovanja, i onih najmilijih – političko satiričnih osvrta kojih ne manjka u Lijepoj našoj.

I ako vas ovih dana muči pitanje što pokloniti najdražoj svekrvi, mami, baki, prijateljici, šefici, mužu, ljubavniku… ova zbirka nudi odgovor jer svatko će se pronaći barem u jednoj.

S. H.


Kako preživjeti Božić? by Rosie Kugli
Tagged: , , , , , , , , , , ,