Blagdanski dani na Fuliranju u Esplanadi

Blagdani uvijek donose veselje, jer to su trenuci za druženje s prijateljima i obitelji, opuštanje i odmor. Nije niti čudo da te dane svi očekujemo s nestrpljenjem i veseljem.Fuliranje se već priprema ugostiti drage ljude dobre volje, spremne za dobru zabavu, puno pozitive i čin-čin u najboljem društvu. Ako ste last minute person i još niste nabavili blagdanske poklone, čekaju vas na Rakijarnici s prefinim panettoneima, u Fuliranje korneru sa sitnicama od kojih je toplo pri srcu i Photo Boothiqueu s originalnim poklonima. A ponekad je najljepši dar jednostavno povesti blisku osobu, s njom podijeliti trenutke na Fuliranju i zabilježiti ih jednom razigranom fotkom.

U petak, 24.12, već od 11 sati program započinje najveselijim gradskim Badnjak partijem by Ozren Kanceljak Kanca, koji vodi na putovanje oko svijeta, u ritmu muzike za ples. Bit će to pravi glazbeni potpourri afro vala, latino beatova, pa sve do rocka, novog vala i disca. U rano poslijepodne uvest će vas uživo Brass Kvintet Schoenkopf. Svoje će dahove i prste ujediniti nekoliko akademskih glazbenika od 14 do 15 sati, uz popularne blagdanske melodije. Izmjenjuju se s Kancom sve do 17 sati, kada kormilo preuzima DJ Jazzozo i usmjerava ga do 22 sata.

Od 11 do 23 sati ugostitelji, osim uobičajene ponude, spravljaju prave oblizeke: Taika vas čeka u svom ribljem carstvu s kozicama, lososima i Jakobovim kapicama, dok Good Kut svom meniju dodaje i lignje. Ljubitelji jela na žlicu prošetat će do kućice Esplanade i guštati u bakalaru na bijelo i na crveno. Vrsni riboljupci zastat će kod kućice Restača – mirisat će tuna steak, pašteta od bakalara i kamenice, a pripremaju i posebno iznenađenje: Tač fritule, spravljene po receptu Vesne Miletić, koje su pronašle svoje mjesto u Božićnom Michelinovom prilogu tradicionalnih božićnih kolača. Želite li ostati u formi, svratite 25.12. na Božić i zaplešite uz DJ-a Stanka Bondžu, koji je s vama od 17 do 22 sati, a blagdansko raspoloženje traje sve do 23 sata.

A tek Stara godina 31.12. Nju se ispraća od 11 sati ujutro, metlom, pjesmom, dobrim vibracijama, plesom i tako sve do 13 sati kad stiže pojačanje – Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 sati Robert Mareković nastavlja sa zagrijavanjem za Novu 2022. s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom, uz koju jedino sretni možete biti i smiješak ne možete skriti.Osim brojnih već opjevanih delicija na 12 ugostiteljskih kućica, od kobasica, sendviča, burgera, kroketa do plant based oblizeka, očekuje vas raskošna ponuda toplih napitaka – kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, četrdesetak vrsta rakija, pravi božićni kokteli i, naravno, pjenušci i šampanjci.

Novu na Fuliranju pozdravljaju do 01 sat i što još reći osim motivirajućih riječi Brada Parsleya: ‘Sutra otvarate prvu praznu stranicu od njih 365 u svojoj knjizi, potrudite se ispuniti je novim počecima, dobrim djelima i pozitivnim mislima.’

M. P. / Foto: Sandro Sklepić


Tagged: , , , , , , , ,