Bob Dylan: Rijetke i neobjavljene pjesme

‘The Bootleg series, vol. 10 – Another Self Portrait (1969-1971)’ – izdanje je dostupno u tri verzije: 2 CD, 4 CD i 3 LP + 2 CD.

Bob Dylan - Another Self PortraitU prodaji je novi ‘The Bootleg series vol. 10 – Another Self Portrait’ (Columbia Records/Menart), odnosno 35 rijetkih, ali i još neobjavljenih pjesama! Za ovo bogato izdanje može se reći da je svojevrsni odgovor Boba Dylana na recenzije iz tog perioda. Naime, ‘What is this shit?’ , poznata je uvodna rečenica u Rolling Stone časopisu autora Greila Marcusa u njegovoj recenziji za originalni album ‘Self Portrait’ 1970. I dok mu je na neki način ta rečenica obilježila album, istom je albumu Robert Christgau iz The Village Voice dao tri plus. Unatoč svemu, album je došao na četvrto mjesto US Bilboard 200 i #1 na UK album charts.

Ovo novo izdanje uključuje neobjavljene snimke iz studija, te live snimke nastale za vrijeme snimanja albuma ‘Self Portrait’ i albuma ‘New Morning’: primjerice prije nedostupnu verziju ‘Only A Hobo’ i demo verziju ‘When I Paint My Masterpiece,’ u kojoj Dylan obećaje: ‘Someday, everything’s gonna be smooth like a rhapsody, when I paint my masterpiece.’

Bob Dylan - CDDeluxe izdanje uključuje i cijelu, nikad objavljenu, live snimku s legendarnog koncerta ‘Isle of Wight’ iz 1969. godine.

Slika koja se nalazi na coveru, rad je Boba Dylana – baš kao što je to napravio i kada je izišao službeni album ‘Self Portrait’. Box set uključuje rijetke i nikad objavljene, fotografije iz tog razdoblja, autora Johna Cohena i Ala Claytona.

‘Another Self Portrait’ nudi obožavateljima mogućnost da ponovno ocijene snimke koje su obilježile Dylanovu umjetničku transformaciju s prijelaza šezdesetih u početke sedamdesetih.

Trailer o nastanku ovog izdanja pogledajte na Youtube

Menart

Tagged: , , , , , , , ,