Bogat popratni program 65. Pule

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala, Gordana Restović, predstavila je izložbeni program 65. Pule sastavljen od umjetničkih veličina koje su svojim djelovanjem uvelike poznati struci i javnosti.

Otvara se 12. srpnja u SKUC-u retrospektivom fotografija glumačke dive Milene Dravić koja je svevremenskim ulogama obilježila fascinantnu karijeru filmske zvijezde, dok će se njezina monografija predstaviti sljedeći dan Kinu Valli. Umjetnički fotograf i filmski snimatelj Stanko Herceg u Galeriji Makina istog će dana interpretirati odabir ‘jedne od mogućnosti doživljavanja stvarnosti’ pitajući se pritom o dugotrajnosti i kratkotrajnosti digitalne, odnosno analogne fotografije. Sedamnaesto izdanje cinemiac > misliti film 2018, posvećen je filmskim i umjetničkim praksama found footagea, koji pruža istovremeno i inspiraciju i materijal kao resurs umjetnicima i filmašima, estetski, kritički i konceptualni okvir, prostor za eksperimentiranje, a izložbu će 15. srpnja otvoriti kustosice Branka Benčić i Tanja Vrvilo. U MSUI bit će izloženo 12 novih skulptura zajedničkog naziva ‘Tijelo / Corpus’ višestruko nagrađivanog akademskog kipara Alema Korkuta, koja otvaraju nova čitanja njegova umjetničkog rada. 17. srpnja u HUIU galeriji Dalibor Martinis, višegodišnji koautor festivalskog cinemaniaca, otvorit će izložbu pod nazivom ‘Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike’, koja slijedi niz recentnih izložbi u pozadini kojih je načeta tema odnosa dizajna i neoavangardne umjetnosti.

Zabavni program koji će oduševiti raznovrsnim žanrovima, predstavila je producentica Nataša Šimunov, koji od subote do subote donosi: DJ So_Chic, Zoran Predin & Damir Kukuruzović, Nipplepeople, Kultur Shock, Glitterbox, Livio Morosin Bend, TV Istra Party – DJ Šurki, a program će zaključiti DJ Mario Kovač.

Uz izložbeni i glazbeni izbor, osiguran je i gastro program Street Food Festival ‘Food In Motion’ u Titovu parku, koji će ponuditi odličan festival ulične hrane uz ukusne kombinacije lokalnih namirnica, predstavljanje istarskih vinara, veliki izbor craft piva i ugodan popratni glazbeni program kao podloga za uživanje u uličnim delicijama pod zvijezdama. Desetak lokalnih ugostitelja i proizvođača hrane ponudit će ukusna i vesela jela temeljena na lokalnim namirnicama. Suorganizator Street Food Festivala, Tomislav Pranjić, istaknuo je kako se ovom manifestacijom želi približiti publici moderni street food pokret koji se zasniva na lokalnim namirnicama, mašti i znanju autora te veseloj atmosferi idealnoj za uživanje u kulinarskom umijeću.

S. P.


Tagged: , , , , , , , ,