Borivoj Radaković: Novi roman Divno nam je s nama

Predstavljanje novog romana ‘Divno nam je s nama’ Borivoja Radakovića održat će se u četvrtak, 23. studenoga, s početkom 19,30 sati u Caffe baru Spunk (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb).

Riječ je o prvom u nizu predstavljanja iz V.B.Z.-ovog ciklusa promocija pod nazivom ‘Čitajmo domaće autore’, u sklopu kojeg se želi potaknuti domaća književna scena. Tako će se čitatelji imati prilike upoznati s ukupno deset novoobjavljenih knjiga vrhunskih domaćih autora, uključujući i neka od najpoznatijih imena hrvatske književne scene.

Novi roman Borivoja Radakovića ‘Divno nam je s nama’ bit će predstavljen uz sudjelovanje književnica Milane Vuković Runjić i Nore Verde, urednika Drage Glamuzine te samog autora. Glumica Nancy Abdel Sakhi oživjet će djelo čitanjem odabranih ulomaka, pružajući publici uvid u suptilnost i dubinu Radakovićeva stvaralaštva.

U novom romanu Borivoja Radakovića dvije junakinje, Vanja i Mirna, zbog nasilja u obitelji, na ulici, na radnom mjestu i u društvu uopće, odlučuju potpuno promijeniti vlastiti život. S radošću i ljubavlju otiskuju se u nepoznato i otkrivaju ljepotu dana i noći, ulice i nadasve vlastitu ljepotu. U nježnoj ljubavnoj priči prepunoj ushita i zanosa žele živjeti u svom zajedništvu; planiraju putovanja i budućnost u kojoj će ostvariti svoje maštarije i steći sigurnost. Pitanje je samo koliko smo u stanju svjesno mijenjati vlastiti život i utjecati na njega. Vanja i Mirna su razdragane i luckaste, borbene i pametne, a sudbina njihova kratkotrajnog zajedništva vodi od smijeha do suza i natrag, i zadržava pravo da bude samo njihova.

Predstavljanje će dodatno obogatiti glazbeni doživljaj uz nastup benda BoraBora u suradnji s Borivojem Radakovićem, dok će Pozdrav novom valu zaključiti večer glazbenim izričajem koji će odati počast domaćoj glazbenoj sceni.

Događaj je otvoren za javnost, a ulaz je slobodan.

L.K. / Foto: promo


Borivoj Radaković: Novi roman Ne plači dušo


Tagged: , , , , , , , ,