Bosanski lonac: Završeno snimanje filma Pave Marinkovića

U Zagrebu je završeno je snimanje dugometražnog igranog filma ‘Bosanski lonac’ (Vampiri s Miljacke) scenarista i redatelja Pave Marinkovića.Početak snimanja bio je u Austriji, u Grazu, u listopadu prošle godine, ali je nakon četiri tjedna, zbog bolesti glumca snimanje bilo prekinuto. Film nastaje kao hrvatsko-austrijska koprodukcija Telefilma iz Zagreba te Nanook Filma iz Beča, a u suradnji s Kazališno-filmskom udrugom Oktavijan iz Mostara.

Proizvodnju filma podržali su Hrvatski audiovizualni centar, Cineart Štajerska, Graz Film Commission, Eurimages, Potprogram Media – Desk Kreativne Europe, Fondacija za kinematografiju Sarajevo i HRT.

Drama s elementima komedije tematizira život umjetnika kome se zbog prijetnje deportacije iz Austrije preko noći mijenja život.

U glavnoj ulozi nastupa bosanskohercegovački glumac Senad Bašić, a uz njega su u međunarodnoj glumačkoj ekipi, između ostalih, Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Julia Franz Richter, Dejan Aćimović, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Goran Grgić, Wolfram Berger i Ismet Čolić.

Direktor fotografije je Peter Roehsler koji je ujedno i koproducent filma. Montažer je Dubravko Slunjski, scenograf Burkahard Stuhlecker, kostimografkinja Gordana Rapić, majstorica maske Ana Bulajić Črček, skadatelj Teg Regklis, a glavni producent filma je Stanislav Babić.

HAVC


Tagged: , , , , , , , , ,