Slovenski Rudar pred zatvaranje Tuzla film festivala

U Narodnom pozorištu, na projekciji hrvatskog filma ‘Ministarstvo ljubavi’, redatelja Pave Marinkovića, publika u srijedu navečer nije štedjela dlanove. Od prve do posljednje minute, kao i prethodnih noći, uživala je u filmu koji je prošao ovogodišnju selekciju i natječe se za Vilu Tuzla film festivala.

Tijekom četvrtka u Narodnom pozorištu Tuzla održava se revijalni program dokumentarnih filmova – ‘Weltschmerz’ Anje Kavić (Banja Luka) i ‘Posljednji bogumili’ Nedima Lončarevića (Sarajevo). Potom slijedi ‘F41 i ja’, kratki igrano-dokumentarni film studenata Internacionalne poslovno-informacione akademije (IPI) iz  Tuzle, koji govori o važnosti mentalnog zdravlja i svakodnevnim problemima s kojima se suočava veliki broj ljudi.

Večer je rezervirana za dugometražne filmove, a na red je došao i film ‘Rudar’ slovenske redateljice Hanne Slak, snimljen prema istinitom događaju, čija je projekcija u 19.30 sati.

Ministarstvo ljubavi: Glumac Stjepan Perić i producent Stanislav Babić

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli održava se i posljednja radionica u okviru ovogodišnjeg Tuzla film festivala pod palicom Stanislava Babića, producenta filma ‘Ministarstvo ljubavi.’

Svečano zatvaranje festivala i dodjela Vile Tuzla Film Festivala planirano je za petak, 19. listopada (19.30 sati) u Narodnom pozorištu.

TFFTagged: , , , , , , , , , ,