Sergej Trifunović na Tuzla film festivalu

Filmski festival u Tuzli ušao je u drugu polovicu svoga trajanja i sve je bliže dan kada će se odabrati najbolji filmovi koji će ponijeti glavnu nagradu – Vilu Tuzla film festivala.Do tada, gosti i dalje pristižu iz drugih gradova i država, uživaju u filmskim ostvarenjima, ali i svemu onom što Tuzla nosi sa sobom.

Kao i svih dana prije, i u srijedu su se događale besplatne projekcije kratkih igranih, animiranih filmova i future generation short films u Bosanskom kulturnom centru te projekcije dokumentaraca u Narodnom pozorištu. Prvi na red došao je film banjalučkog redatelja Branka Lazića ‘Čarobnjak iz Mutnja’, a nakon njega su slijedili ‘Botorići’ beogradskog mu kolege Srđana Kneževića.

Središnji večernji termin za igrani film u Narodnom pozorištu rezerviran je za hrvatsko ‘Ministarstvo ljubavi’ Pave Marinkovića.

Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka gledatelje filma ‘Ministarstvo ljubavi’. Što se krije iza priče o udovicama hrvatskih branitelja kojima novi obiteljski zakon osigurava novčanu naknadu zbog smrti supruga, ali i zabranjuje život u izvanbračnoj zajednici s drugim muškarcem, redatelj Pavo Marinković je pokušao ispričati na duhovit način u kojem dva izmišljena inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

U Tuzlu je na festival stigao i beogradski glumac Sergej Trifunović, koji je održao radionicu sa studentima na Filozofskom fakultetu. Trifunović je i član žirija za tuzlansku Vilu.

TFF


Tagged: , , , , , , , , ,