Bosch donacija aparata humanitarnoj udruzi i zakladi

Tvrtka BSH donirala je Bosch kućanske uređaje Zakladi biskup Josip Lang i humanitarnoj udruzi Izvor ljubavi.Na susretu u prostorijama tvrtke BSH kućanski uređaji u Zagrebu, direktor Eduard Slunjski simbolično je predao donacije predsjedniku Zaklade biskup Josip Lang, pateru Miji Nikiću, i predsjedniku humanitarne udruge Izvor ljubavi iz Botinca, Ivanu Paviću. To je bila i prilika da se svi zaposlenici tvrtke BSH pobliže upoznaju s radom Zaklade i humanitarne udruge. Direktor Slunjski izrazio je uvjerenje da će tvrtka nastaviti s donacijama svojih uređaja i u budućnosti, a shodno mogućnostima i povećati broj donacija.

Osnovni moto Zaklade biskup Josip Lang je ‘briga za nemoćne i solidarnost sa siromasima’. Članovi Zaklade su vjernici laici kao i svi drugi ljudi dobre volje koji žele činiti dobro, koji žele pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Svrha Zaklade jest trajno pružanje novčane i drugih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama kao i promicanje bezuvjetne ljubavi siromasima. Osim toga svrha Zaklade je i davanje inicijative, kao i samo osnivanje te organiziranje staračkih domova i prihvatilišta za najnemoćnije. Zaklada Biskup Josip Lang ostvarenje je snova i želja patera Antuna Cveka koji se već 30 godina brine za stare, bolesne i napuštene osobe. Uvidjevši da bi se organiziranom akcijom moglo puno više pomoći takvim osobama, uz pomoć svoje redovničke zajednice, osniva Zakladu 2002. godine. Zaklada ima i svoj dom za starije i
nemoćne u Maloj Gorici kraj Petrinje u kojem je zbrinuto 20 osoba. Svake godine organiziraju i specijalizirane seminare za pravnike, menadžere i laike. Osim toga, svake se godine organizira i donatorska večera na kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć štićenicima. Članovi Zaklade posjećuju stare i nemoćne osobe i pomažu im na razne načine. Svaki mjesec se pripremaju paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama za pomoć osobama i obiteljima u potrebi. Svatko od nas može pomoći Zakladi pozivom na donatorski telefon i donirati 6,25 kuna pozivom na broj: 060 9012.

Humanitarna udruga Izvor ljubavi osnovana je 2008 godine u Zagrebačkom naselju Botinec. Predsjednik i suosnivač humanitarne udruge je Ivan Pavić. Izvor ljubavi prvenstveno pomaže stanovnicima naselja Botinec kojima je potrebna materijalna ili pravna pomoć u ostvarivanju njihovih socijalnih prava. Putem donacija pojedinaca i tvrtki mjesečno uspiju napraviti do 40 paketa s hranom za pomoć obiteljima u potrebi. Unutar humanitarne udruge djeluje i glumačka sekcija koja putem svojih predstava prikuplja sredstva za udrugu. Udruga surađuje i s Caritasom iz Beča koji joj dva puta godišnje donira bolesničke krevete, invalidska kolica, princes kolica i pelene za odrasle. Tako pomažu ljudima koji imaju tu potrebu a nemaju materijalnih sredstava da si sami kupe potrebne stvari kako bi si olakšali teškoće u životu. Udruga je do sada donirala preko 3000 paketa pelena za odrasle. Svi koje žele pomoći toj udruzi mogu se javiti na telefon: 091 5863540.

F. K.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,