Bota Šare: Lagani ljetni jelovnik bogat proteinima

Gastro ljeto nam kuca na vrata. Željni smo ljetnih delicija, okusa mora i svježih namirnica kojih u ovo vrijeme godine ima u izobilju. Uz one tradicionalne, restorani Bota Šare ovog nam ljeta nude one nove koje ćemo rado pripremati i u vlastitom domu.Glavne odlike ljetne kuhinje su uvijek svježe, domaće i sezonske namirnice. Miris gradela i ribe ljeto čine posebnim, no ove godine slobodno se odvažimo i na neki od novih načina pripreme dobro nam poznatih jela.

Ljetnu sezonu ove godine u restoranima Bota Šare otvaraju najboljim primjercima jadranskih kapitalaca kao što su sabljarka, zubatac ili gof. Sabljarku su za ovo ljeto upotpunili japanskom tempurom, koja je u zadnje vrijeme itekako popularna s obzirom na svoju laganu teksturu i hrskavost.

Zrinka Šare

Ribu najčešće pripremaju na grilu uz svježe povrće ili neki zanimljivi prilog, no za ove vruće dane predlažu je sirovu ili u varijantama na carpaccio ili u nekoj varijanti također omiljenih sushi rolica.

Ljetna prehrana treba biti lagana, no bogata proteinima koji će naše tijelo pripremiti na dnevne napore i vrućine. Pripremu jela dobro je odraditi prije najtoplijeg dijela dana. Što više boja na tanjuru, to će nam biti zdraviji i ukusniji obrok.

Za dobar ljetni ručak, koji možete pripremiti i kod kuće, predlažu carpaccio od gofa i pršuta, mediteranske rolice kao most prema glavnom jelu. Hrskava sabljarka u panko mrvicama sa šparogama i mladim lukom izvrsno je glavno jelo.

Uz svježi tart od limuna s voćem nećete pogriješiti kao izbor deserta, a točka na i ljetnog ručka bit će lagani sorbeto koji itekako osvježava.

Uz ove prijedloge i savjete Bota Šare vam želi ukusno i bogato gastro ljeto.

I. T.


Tagged: , , , , , , ,