Botanist: Flamenco oduševio Zagrepčane

Čarobna Andaluzija prava je asocijacija na sunce, more, temperamentne i strastvene glazbene ritmove. Dašak ove najvatrenije zemlje Europe u zagrebačku zelenu gastro oazu Botanist donijela je Fiesta Flamenca i osvojila brojne posjetitelje.

S autentičnim španjolskim plesom upoznali su nas Virgina Delgado, madridska plesačica, koreografkinja i profesorica flamenca te Mitja Obed, flamenco plesač koji je svoje znanje stekao širom Španjolske. Kao pravi vodiči, posjetitelje u prepunom Botanistu odveli su na uzbudljivo putovanje kroz šarenu Španjolsku. Strastvenom izvedbom flamenca posjetitelje su kroz umjetnost odveli do udaljenih gradova poput Seville, Granade i Jereza. Istinski doživljaj Fieste Flamence svojom je izvrsnom glazbenom izvedbom upotpunila šarmantna hrvatska pjevačica flamenca Nina Ćorić uz pratnju gitarista Tea Mandžuke.

‘Botanist se svojim kompletnim ambijentom, gastro ponudom i konceptom potpuno uklopio u program Fieste Flamence. Naše dosadašnje izvedbe u Zagrebu potpuno su rasprodane, a nastup u Botanistu na neki način je bio zahvala svima onima koji nas podržavaju’,  istaknula je Nina Ćorić, zagrebačka pjevačica flamenca i direktorica Flamenco Festivala Zagreb te dodala kako je cilj ovakvih događanja upravo popularizacija flamenca i približavanje ove umjetnosti široj publici: ‘Puno ljudi upravo je u Botanistu po prvi put vidjelo tradicionalni andaluzijski flamenco uživo. Gotovo svi koji ga jednom upoznaju ga i zavole, stoga mi je izuzetno drago da smo na ovaj način imali prilike dodatno popularizirati ovu umjetnost i približiti je ljudima koji ne posjećuju puno kazališta i takve programe. Atmosfera je bila divna, bilo je prekrasno vidjeti reakcije oduševljenja publike koja je slušala flamenco u malo drugačijem ambijentu od uobičajenog.’

Brojni posjetitelji, s osmijehom na licu i ritmom u srcu, zajedno su proživjeli 80 minuta čarolije flamenca, bez stanke. Za dodatnu dimenziju upoznavanja španjolske kulture kroz poseban španjolski menu jela i pića bio je zaslužan tim Botanista. Posjetitelji su tako uživali u čuvenoj španjolskoj sangriji, rižotu na španjolski način i brojnim drugim gastro delicijama koje su upotpunile ovaj doživljaj.

Cijeli program realiziran je uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, što je od velike važnosti, ne samo zbog dugogodišnje suradnje već i zbog činjenice da Španjolska od srpnja predsjeda EU.

A.N. / Foto: promo


Botanist: Trodnevna zabava za cijelu obitelj


Tagged: , , , , , , , ,