Tomislav Goluban: Zagorski blues u Botanistu

Hrvatski blues glazbenik svjetske reputacije Tomislav Goluban nakon dugo vremena nastupa u Zagrebu i to u zelenoj gastro oazi restorana Botanist u petak, 2. rujna od 20 sati.‘U Zagrebu nismo svirali jako dugo. U Botanist dolazimo u trio formatu, a repertoar će biti sastavljen većinom od mojih autorskih pjesama koje su objavljene na 13 studijskih albuma. Kombinirat ćemo instrumentalne melodije te malo zagorski blues. Bit će i domaćih riječi. Jedna je to šarena kombinacija repertoara za svakog ponešto. Nema onog kome se barem dio repertoara neće dopasti’, otkriva Tomislav Goluban.

Nakon 20 godina karijere nove pjesme i aktualni nastupi Tomislava Golubana jednako pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom. Od male usne harmonike i lokalnih nastupa, tijekom godina je isklesao grandiozni spomenik tom instrumentu u kojeg je čudesno i uporno dahtao na nekoliko kontinenata, desetke država i festivala, stotine koncerata i stotine tisuća kilometara.

Na blues terenu, Goluban je s jedne strane opasan i promišljen umjetnik, a s druge pak nježan i zavodljiv glazbenik. Generalno gledano, on je opasna i sveprisutna ptica grabljivica kamuflirana u perje malog goluba.

‘Express Connection’, njegov 12. album, koji je objavljen pod američkom etiketom Blue Heart Records u travnju 2021., proveo je 14 tjedana na listi Top 50 Blues albuma gdje je ostvario petu poziciju. Za taj je album osvojio brončano odličje Global Music Awards 2021 u kategoriji instrumentala.

Tomislav nastupa u Botanistu, novoj gastro oazi u samom srcu grada, na Remetinečkoj cesti 101, koji je postao idealno odredište u ljetnim mjesecima. Zbog svoje bogate hortikulture i izvrsne gastro ponude nezaobilazno je mjesto koje se, uz Golubanovu izvrsnu svirku, ne smije propustiti.

T. D. / Foto: Bohorc Photography


Restoran Botanist: Gastronomska oaza u Remetincu


Tagged: , , , , , , , , , ,