Brit Floyd – istinski doživljaj Pink Floyda

Poznati svjetski Pink Floyd show – Brit Floyd – nakon prošlogodišnjeg nezaboravnog koncerta vraća se u Zagreb s još većim i boljim showom u sklopu svoje svjetske turneje ‘P-U-L-S-E 2013. – The Pink Floyd Ultimate Light & Sound Experience’.  Koncert će se održati u petak, 29. studenog u dvorani Doma sportova.Brit Floyd Performing at Liverpool Echo Arena - 22-01-2011Slaveći glazbu koju su stvarali David Gilmour, Roger Waters, Rick Wright, Nick Mason i Syd Barrett, Brit Floyd sviraju identično ‘od note do note’ glazbu Pink Floyda, dok je sama vizualizacija koncerta, s rasvjetom i animacijama koje su za ovu turneju ponovo poboljšane, identična onoj s posljednje turneje Pink Floyda iz 1994. godine.

S obzirom da Pink Floyd više neće ići na turneju, ovako ćemo moći vidjeti njihovu najbolju moguću kopiju, budući da su se Brit Floyd potrudili skinuti svaki detalj u zvukovnom spektru, tako da na koncertu doslovno možete doživjeti pravu Pink Floyd magiju, a to su potvrdili i mnogi koji su gledali uživo pravi Pink Floyd.

Brit Floyd su 2010. godine u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment te gitarist i glazbeni direktor Brit Floyda, Damian Darlington, koji je imao čast svirati Davidu Gilmoureu na proslavi njegova 50. rođendana, 1996. u Londonu. Brit Floyd je proglašen za najbolji i najautentičniji Pink Floyd tribute show od strane glazbenih kritičara, koji su ih proglasili i za najbolji svjetski tribute show općenito.

Turneja ‘P-U-L-S-E 2013. – The Pink Floyd Ultimate Light & Sound Experience’ je vizualno koncipirana na posljednjoj turneji Pink Floyda ‘Division Bell Tour’ iz 1994. često nazivanoj ‘Pulse’ zbog istoimenog albuma i DVD-a. Na samom koncertu koji traje više od dva sata, Brit Floyd izvode većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, a ovoga puta će dati akcent na ‘The Dark Side of the Moon’ zbog proslave 40. godišnjice izlaska tog albuma. Pored toga Brit Floyd će izvesti većinu pjesama s albuma ‘Wish You Were Here’, ‘Animals’, ‘The Division Bell’ i, naravno, najpopularnijeg albuma ‘The Wall’.

Twilight Promotion

Tagged: , , , , , , ,