Britanci oduševljeni festivalom Midsummer Scene

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom  u Londonu, Dubrovačkim ljetnim igrama, Brilliant Events i Honey-tongued Theatre Productions, u prekrasnom ambijentu St James Theatrea predstavila je projekt Dubrovnik – City of Festivals.
Midsummer Scene-LondonUz kulturnu i turističku ponudu Dubrovnika, s posebnim naglaskom na brojne festivale, direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić naglasila je i važnost britanskog turističkog tržišta s kojeg Dubrovnik bilježi stalni porast u dolascima (15 %, 2014.godine), kao i u noćenjima (15 %). Također je predstavljen program 66. Dubrovačkih ljetnih Igara, kao i Midsummer Scene festival.

Izvršna producentica Darija Mikulandra Žanetić, producent Filip Krenus i redateljica Helen Tennison održali su prezentaciju o samom festivalu te o Shakespearevoj predstavi ‘Twelfth Night’ koja će se ovo ljeto u okviru festivala

prikazivati u tvrđavi Lovrijenac, te su predstavili glumce koji su odigrali ulomak iz navedene predstave na oduševljenje svih nazočnih. Uprizorenje predstave ‘Na tri kralja ili Kako hoćete’ predvodi u glumačkoj i producentskoj ulozi Filip Krenus, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe u Londonu.

Glumci iz predstave ‘Na tri kralja ili Kako hoćete’, koja će se premijerno izvesti 20. lipnja na festivalu Midsummer Scene, oduševili su Britance na predstavljanju koje se održalo u okviru festivala Creative Croatia u Londonu. Zanimljiv

koncept i atraktivno predstavljanje najbolji su poziv engleskoj javnosti, a Hrvatska je zahvaljujući ponovno u središtu zanimanja i pisanja britanskih medija.

Podsjetimo, drugu godinu zaredom, u Dubrovniku će se održati kazališni festival Midssummer scene. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i svih rasprodanih predstava, tvrđava Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja bit će dom

Sheakespearovoj predstavi ‘Na tri kralja ili Kako hoćete’, koja će se izvoditi na engleskom jeziku. Svi prisutni oduševljeni su prikazanim, a veliko zanimanje za Midsummer Scene festival najavljuje još bolje drugo izdanje.

T. D.


Pročitajte još: Midsummer Scene: Kazališni spektakl u Dubrovniku ,

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,